Γεωργιάδης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού: Ας μην φάμε γκολ στο 90ο λεπτό

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι σε καλό δρόμο, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε, παράλληλα, ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα λέγοντας ότι είμαστε στο 87ο λεπτό και παίρνουμε την πρόκριση αλλά μπορεί να φάμε γκολ στο 90’.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα εξετάζει το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων και προειδοποίησε ότι η ζωή μας δεν θα είναι αμέσως η ίδια, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε αγγίξει το «μαξιλαράκι»

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά για να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, όπως αυτή του ΔΝΤ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει. Σε ερώτηση για το «μαξιλάρακι ασφαλείας», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι «θετικό» το ότι υπάρχει και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν το έχει χρησιμοποιήσει ακόμα.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης , απαντώντας για το πότε και πώς θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, σημείωσε ότι αυτή θα γίνει με αντίστροφο τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκαν τα μέτρα και αναμένεται εντός Μαϊου.