ΑΧΑΪΑ: Στην κοπή των κλαδιών προχωρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας – Στο επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δεν επιτρέπεται να εξέχουν από τα ιδιωτικά οικόπεδα και κτήματά τους κλαδιά δέντρων, αυτοφυής βλάστηση κ.λ.π., τα οποία εμποδίζουν την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Σε περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, ο Δήμος θα προβεί σε κοπή της βλάστησης και των κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων στα όρια των δημοτικών δρόμων, επιφυλασσόμενος και για ενεργοποίηση των ποινικών και αστικών διαδικασιών που προβλέπονται από το Νόμο.
Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, άμεσα, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μπορεί να προβεί στην κοπή των κλαδιών αυτών, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση και με καταλογισμό, στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, της δαπάνης που αναλογεί.
Η παράλειψη από πλευράς ιδιοκτητών επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα (άρθρα 1008, 1009, 1023).
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από σημεία, για τα οποία έχουν διατυπωθεί έντονα παράπονα από διερχόμενους πολίτες αλλά και υπηρεσίες που κάνουν καθημερινή χρήση του δημοτικού δικτύου (Πυροσβεστική υπηρεσία, Αστυνομία, Δασονομείο, ΚΤΕΛ Αχαΐας κ.α.).
Τέλος, εργασίες θα πραγματοποιηθούν και σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπου υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κώστας Ταπεινός