Γιατί στρουθοκαμηλίζετε κ. Γεωργακόπουλε;

Από πότε η παρέμβαση μας για την εφαρμογή
των αποφάσεων του Υπ. Υγείας και των οδηγιών του ΕΟΔΥ
θεωρούνται ως παρεμβάσεις στις Ιατρικές Πράξεις
και γιατί στρουθοκαμηλίζετε πίσω απ΄ αυτές
Κε Γεωργακόπουλε.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ως προς τι οι αρθρογραφίες στήριξης της ¨πρωτοβουλίας¨ για την νοσηλεία του κρούσματος κορονοϊού στο Νοσοκομείο μας, την στιγμή που είναι γνωστό σε όλους μας ότι, βάσει των κείμενων διατάξεων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και του υπουργείου υγείας, τα περιστατικά αυτά μεταφέρονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία αναφοράς, που για την περιοχή μας είναι αποκλειστικά και μόνον το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ειλικρινά απορούμε για τους ένθερμους στηριχτές αυτής της ενέργειας και μάλιστα με βολές κατά των Συνδικαλιστών, οι οποίοι κατέκριναν αυτό ακριβώς το ζήτημα και σε καμία των περιπτώσεων δεν ενεπλάκησαν και δεν εξέφρασαν καμία μα καμία άποψη στους ιατρικούς χειρισμούς και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Βέβαια απορούμε διπλά και παράλληλα αναρωτιόμαστε, όταν βλέπουμε αυτήν μας την παρέμβαση, κάποιοι να την βαφτίζουν ιατρική πράξη και επιτιθέμενοι στους συνδικαλιστές να επιδιώκουν το απυρόβλητο.
Βεβαίως οι Συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου μας, εκφράστηκαν και για τους λόγους που συνετέλεσαν γι΄ αυτήν την μη διακομιδή του κρούσματος στο ΠΠΝΡΙΟΥ, λόγοι που είχαν να κάνουν με την διάσταση της οδηγίας ΕΟΔΥ και της εκτίμησης του ΕΚΕΠΥ, βάσει της πληροφόρησης που είχαμε από έγκριτους επιστήμονες. Βέβαια με την σχετική αρθρογραφία του ο Ιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος, που αναρωτιόμαστε πραγματικά για τους λόγους που την έκανε, δίνει μια άλλη διάσταση για την μη διακομιδή, ότι ήταν εκτίμηση των Ιατρών του Νοσοκομείου μας για τους οποίους θέλει, με άκομψο τρόπο και αστήρικτο αιτιολογικό, το απυρόβλητο και εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ζήτημα……..
Αν και δεν αμφισβητούμε την επιστημονική κατάρτιση των ιατρών μας, ούτε τις δυνατότητες του Νοσοκομείου μας, αναρωτιόμαστε ωστόσο για το ποιος, πως και γιατί, έκανε αυτήν την

επιλογή, ποιανού διακαής πόθος ήταν και είναι να λειτουργήσουμε τις κλίνες ΜΕΘ για τον Κορονοϊό σ΄ αυτήν την φάση, την στιγμή δηλ. που δεν υπάρχει λόγος σχετικής πληρότητας η αδυναμίας του ΠΠΝΡΙΟΥ, την στιγμή που δεν υπάρχει έξαρση της νόσου και μάλιστα την στιγμή που δεν έχουμε προσδιοριστεί για κάτι τέτοιο……
Εμείς λοιπόν, όσες επιθέσεις και αν οργανωθούν εναντίον μας, αυτά τα ζητήματα, που μπορούμε και πρέπει να αναδεικνύουμε θα τα αναδεικνύουμε, όπως μπορούμε και πρέπει να αναδείξουμε και την μη σωστή συγκρότηση της επιτροπής λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας, όπου θα πρέπει να προΐσταται Ιατρός Λοιμωξιωλόγος η μικροβιολόγος και σε καμία των περιπτώσεων αναισθησιολόγος, ζήτημα για το οποίο σιωπά ο Κος Γεωργακόπουλος και αναρωτιόμαστε γιατί;. Ελπίζουμε να μην το βαφτίσει και αυτό Ιατρική πράξη για να μας επιτεθεί.
Δοθείσης της ευκαιρίας να απαντήσουμε και σε άλλο ζήτημα που θέτει ο Κος Γεωργακόπουλος, αυτό που σήμερα λέει και μάλιστα με περίσσεια θράσους, γιατί κάποτε σιωπούσε δυστυχώς, ότι δηλ ¨θα περίμενε οι συνδικαλιστές να πιέζουν διοικήσεις και κυβερνήσεις να διασφαλίζουν στις ΜΕΘ του νοσοκομείου τους όλα εκείνα τα απαραίτητα ώστε να μπορεί να νοσηλεύει με ασφάλεια κάθε ασθενή που χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ¨, αυτό έκαναν και αυτό κάνουν οι Συνδικαλιστές κύριε Γεωργακόπουλε, διεκδικούσαν και διεκδικούν αύξηση κλινών ΜΕΘ και ασφαλή περίθαλψη. Μόνον που όταν τις διεκδικούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, στης οποίας την μηχανή συμμετείχατε τους κατακρίνατε, σήμερα τους κατακρίνετε περί του αντιθέτου…..
Οι συνδικαλιστές που και γνώμη έχουν και άποψη δεν κινούνται κατά το δοκούν και δεν μπαίνουν στις ιατρικές πράξεις, αγωνίζονται διαχρονικά για την πλήρη στελέχωση – ανάπτυξη και βεβαίως πλήρη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας, αυτήν την μεγάλη κατάκτηση του ελληνικού λαού, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια γνώρισε την εγκατάλειψη. Εγκατάλειψη στην χρηματοδότηση, στην στελέχωση και όχι μόνον. Δέχθηκε βολές για ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και άλλα πολλά. Σήμερα χειροκροτείται απ΄ όλους και αναφέρονται ως ¨ήρωες οι Ιατροί και οι Εργαζόμενοι αλλά μέχρι εκεί, χωρίς δυστυχώς να τους αναγνωρίζουν έστω και αυτό το πασιφανές την ένταξή τους στα ΒΑΕ και όχι μόνον

Ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων του Γ.Ν Πατρών

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ