ΠΑΤΡΑ: Σε αναβρασμό ο δήμος για τη διέλευση του τρένου – Διαψεύδει πορεία προς Αθήνα – Ευρεία σύσκεψη τη Μ.Δευτέρα

Η Δημοτική Αρχή, όπως είχε ανακοινώσει, προχωρά σε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την κινητοποίηση του πατραϊκού λαού ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεκινήσει, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, το έργο της επίγειας διέλευσης του τρένου από το Ρίον μέχρι την Κανελλοπούλου σε αντίθεση με την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των κατοίκων για υπόγεια διέλευση.
Μετά την τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, κατά την οποία ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, την Δευτέρα 13 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής με τους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και σωματείων για την ενημέρωση και την οργάνωση πολύμορφων κινητοποιήσεων.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην Αγυιά, στον Άγιο Κωνσταντίνο.

 

Στο μεταξύ η Δημοτική Αρχή διαψεύδει τα δημοσιεύματα που την φέρνουν να σκέπτεται πορεία Πάτρα – Αθήνα για το τρένο.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ( dete.gr)

Του Κωνσταντίνου Χρ. Φλαμή

 

To πε και θα το κάνει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Toυλάχιστον το σκέφτεται πολύ σοβαρά και μάλλον εκεί καταλήγει. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dete.gr το επιτελείο του Δημάρχου στην οδό Μαιζώνος σχεδιάζει από τώρα μία δεύτερη μεγάλη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής. Πρόταση που έπεσε στο τραπέζι πριν κάποιες ώρες. Χθες ο κ. Πελετίδης έκανε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Δεν γνωρίζουμε αν τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του, άλλωστε είναι κάτι που θα συζητηθεί και σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση όμως για την μεγάλη πορεία κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ αντιδημάρχων και άλλων στελεχών της παράταξης. Ο κ. Πελετίδης είναι αποφασισμένος να μην αφήσει “σε χλωρό κλαρί” όσους μεθοδεύουν την επίγεια διέλευση, έχοντας ως βασικό του όπλο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. “Η Πάτρα απαιτεί υπογειοποίηση” θα είναι το βασικό σύνθημα. Ο Δήμαρχος Πατρέων θα ζητήσει και από τους επικεφαλής των παρατάξεων να είναι παρόντες στην κινητοποίηση και να περπατήσουν μέχρι την Αθήνα (220 χλμ περίπου). Στην Αθήνα θα συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό, θα του θέσουν “ενώπιος ενωπίω” το αίτημα της πόλης. Στο πλευρό του Δήμου θα ταχθούν και δεκάδες εκπολιτιστικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς που θίγονται από την επίγεια διέλευση του τρένου.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Φυσικά η κινητοποίηση δεν πρόκειται να γίνει εν μέσω… κορονοϊού. Αλλά αν τελικά αποφασισθεί, θα ξεκινήσει από τώρα η προετοιμασία της. Και μάλις εκτονωθεί το φαινόμενο και αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης… θα γίνει.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο από την ΕΡΓΟΣΕ προτείνεται η επίγεια διέλευση από την Πάτρα, ως η πλέον συμφέρουσα οικονομικά λύση. Κάτι το οποίο αντιβαίνει στις αποφάσεις και την βούληση σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.