(Βίντεο)-Θεσσαλονίκη: Κουφάρι αγελάδας στα νερά του Θερμαϊκού !

Το κουφάρι μια ολόκληρης αγελάδας εντοπίστηκε σε γεμάτη σκουπίδια θαλάσσια περιοχή της Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

 

Νωρίτερα, το τοπικό site, thestival έδινε εικόνες από το κουφάρι ενός μεγαλόσωμου ζώου, που αποδείχτηκε πως είναι αγελάδα, αλλά και μια νεκρή θαλάσσια χελώνα, επέπλεαν στα νερά του Θερμαϊκού. Αστυνομικοί που φυλάσσουν την παραλία ειδοποίησαν το Λιμενικό προκειμένου να αναλάβει την ανάσυρσή τους.

Βίντεο: Η εικόνα της μόλυνσης και της αγελάδας στο νερό

 

 

Το τοπικό μέσο μετέδωσε και εικόνες από την περιοχή όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το κουφάρι της αγελάδας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 09.30 ανασύρθηκε το κουφάρι αγελάδας στη Θεσσαλονίκη
Ολοκληρώθηκε έτσι γύρω στις 9.30 το βράδυ η ανάσυρση από τη θάλασσα του κουφαριού αγελάδας. Η ανάσυρση έγινε από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα και μετά από επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Λιμεναρχείου. Η αγελάδα κειτόταν κοντά στο κρηπίδωμα, ενώ φαίνεται ότι άνηκε σε κτηνοτρόφο, καθώς είχε σήμανση στο αυτί. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πως κατέληξε το ζώο στο νερό.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, δήλωσε ότι το κουφάρι του ζώου θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο στη Χαλάστρα. Η θαλάσσια χελώνα που βρέθηκε στο ίδιο σημείο, αναμένεται να ανασυρθεί αύριο.
Πηγή: iefimerida.gr