Η «Ώρα Πατρών» υπονομεύει τη Δημόσια Παιδεία και τους αγώνες των εκπαιδευτικών

Η «Ώρα Πατρών» υπονομεύει τη Δημόσια Παιδεία και τους αγώνες των εκπαιδευτικών.
Εν μέσω πανδημίας με την κυβέρνηση να προσπαθεί να θέσει σε καραντίνα τα δικαιώματα του λαού, η δημοτική παράταξη του Σύριζα υπονομεύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τους αγώνες των εκπαιδευτικών και γονέων.
Ενώ, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας δέχεται μεγάλη πίεση από τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, δεκάδων σωματείων εκπαιδευτικών και από το κίνημα των γονέων για να χορηγηθούν με κρατική μέριμνα τάμπλετ για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, η παράταξη «Ώρα Πατρών», σαν να μην άκουσε τίποτα, καλεί τη Δημοτική Αρχή να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε τάμπλετ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Αντί να ενώσουν τη φωνή τους με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τη Δημοτική Αρχή ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός και οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για χορήγηση εξοπλισμού στους μαθητές που έχουν ανάγκη, υπονομεύουν τους αγώνες απαλλάσσοντας έτσι την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες για τον αποκλεισμό εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών από τις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Γιατί είναι κρατική υποχρέωση η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στη δημόσια Παιδεία.
Γιατί ο λαός μας φορολογείται για να έχει δωρεάν δημόσια Παιδεία από το κράτος και όχι από τους Δήμους.
Η δημοτική παράταξη του Σύριζα συνεισφέρει με αυτόν τον τρόπο στο ξήλωμα της δημόσιας Παιδείας, ευθυγραμμίζεται με τη λογική της ανταποδοτικότητας των δημόσιων αγαθών. Δεν λέει μισή κουβέντα για τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων. Σφυρίζει αδιάφορα για την «εισβολή» ιδιωτών το τελευταίο διάστημα στην δημόσια Παιδεία.
Τέλος, γνωρίζουν ότι στον Δήμο Πατρέων φοιτούν 30.000 μαθητές;
Γνωρίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας το 20% των μαθητών δεν συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί δεν έχουν τα μέσα, ενώ τα εκπαιδευτικά σωματεία αναφέρουν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο;
Αλήθεια, πού θα βρει ο Δήμος τα χρήματα για να εξασφαλίσει τις ανάγκες τόσων χιλιάδων μαθητών;
Να ξαναπληρώσουν οι δημότες γι’ αυτό που έχουν ήδη πληρώσει στο κράτος;
Ας καταλάβουν, λοιπόν, ότι με ανέξοδες μικροπολιτικές δεν καλύπτονται οι ανάγκες των μαθητών και του λαού μας.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΛΑΡΜΑΣ: Γραμματέας Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας.