(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, στο Συντονιστικό την Πολιτικής Προστασίας – Κρίσιμα θέματα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09 Απριλίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, η σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Π.Ε. Αχαΐας υπό την προεδρία του κ. Χαράλαμπου Μπονάνου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας .
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα εξής:
• Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2019 – 2020 .
• Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών περιόδου 2020.
• Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμικά φαινόμενα περιόδου 2020.
Ο κος Παπαδόπουλος, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, τόνισε την ανάγκη της συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης της καλής συνεργασίας με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και άλλους αρμόδιους φορείς. Στα πλαίσια αυτά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των εθελοντικών ομάδων της περιοχής, τη δράση του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού αλλά και την προσφορά των κυνηγετικών συλλόγων του τόπου, η ευαισθησία των οποίων σε θέματα προστασίας του φυσικού πλούτου είναι σταθερή και αποδεδειγμένη.
Επίσης επεσήμανε κρίσιμα θέματα, όπως η αναγκαιότητα της συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ, με σκοπό την αποφυγή βλαβών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές αλλά και ο καθαρισμός των αγροτικών και δασικών δρόμων στους οποίος ο Δήμος ήδη συνεισφέρει και ζήτησε να δοθούν άμεσα πόροι στους Δήμους, με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι δράσεις αυτές με ίδια μέσα.