Η ΕΙΝΑ αποδεικνύει ότι έχει πάψει από καιρό να αποτελεί Ένωση γιατρών

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να καταγγέλλει τις «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» δύο τοπικών εφημερίδων, η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΙΝΑ, όταν η συμπεριφορά της ιδίας κάθε άλλο παρά υπόδειγμα δημοκρατίας και συλλογικής δράσης αποτελεί.
Η συμπαράταξη μας ΑΚΙ-ΔΗΚΙ, μιας εξ’ αρχής ήταν αντίθετη στην μαζική κινητοποίηση αυτή τη στιγμή που καλούμε όλους τους πολίτες να μην συναθροίζονται. Η ευαισθητοποίηση του Ελληνικού λαού, σε θέματα λειτουργίας του ΕΣΥ, μπορούσε να γίνει με άλλους τρόπους και χωρίς να παραβιάζονται τα περιοριστικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία του Δ.Σ αποφάσισε για αυτού του είδους την κινητοποίηση, περνώντας το μήνυμα στους πολίτες ότι οι περιορισμοί είναι χωρίς νόημα. Δεν σταμάτησε μόνον εκεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. Ψέγεται τους εκδότες δύο εφημερίδων ότι δεν κάλυψαν την κινητοποίηση με πρωτοσέλιδα και με τους εντυπωσιακούς τίτλους που επιθυμούσε. Αντί να επικοινωνήσουν με τους αρχισυντάκτες των εφημερίδων και πριν αλλά και μετά την κινητοποίηση για να δοθούν διευκρινήσεις, στην ουσία τους κατηγορεί ότι δεν έδωσε στην ΕΙΝΑ το δικαίωμα της αρχισυνταξίας. Επισημάναμε σαν παράταξη το άτοπο της ανακοίνωσης και ζητήσαμε να γραφτεί η αντίθεση μας. Η « δημοκρατικότητα» όμως της πλειοψηφίας σταματά εκεί. Η φωνή της μειοψηφίας καταπνίγεται, όπως καταπνίγηκε το δικαίωμα μας να έχουμε την θέση του Γραμματέα του Δ.Σ. ως δεύτερη παράταξη. Θα μπορούσε το άτοπο αυτής της ανακοίνωσης να αποδοθεί στην απειρία των πλειοψηφούντων μελών. Ο κ. Αν. Γιακουμής, όμως, εξέχον μέλος της πλειοψηφίας, με μεγάλη εμπειρία και ως πρώην Πρόεδρος της ΕΙΝΑ και ως παλαιότερο μέλος του Δ.Σ. θα μπορούσε να παρέμβει και να σταματήσει η φάρσα του ψόγου των εφημερίδων εδώ. Δεν το έκανε.
Η ΕΙΝΑ αποδεικνύει, σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, ότι έχει πάψει από καιρό να αποτελεί ΕΝΩΣΗ γιατρών. Η πλειοψηφία προωθεί μόνον θέματα της δικής της ατζέντας αγνοώντας επιδεκτικά κάθε άλλη φωνή. Την καλούμε, για μια ακόμη φορά, να δικαιώσει με την συμπεριφορά της την ιστορική διαδρομή ενός σωματείου για να μην το οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση και από τους γιατρούς και από την κοινωνία.
Για την συμπαράταξη ΑΚΙ-ΔΗΚΙ
Σπύρος Μάρκου
Μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑ