(Φωτο)-Πάτρα: Τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ

Με τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πατρών πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της σειράς επαφών που έχει τις τελευταίες ημέρες με τους επικεφαλής των αθλητικών υποδομών, οι οποίες εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είχαν προηγηθεί εκείνες με τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης – Καυτανζογλείου, Λάρισας, Ηρακλείου και Χανίων, ενώ θα ακολουθήσουν αύριο αντίστοιχες με το ΕΑΚ Κέρκυρας και το ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.

 

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε για την Αιμοδοσία που διοργανώνεται στο ΠΕΑΚ Πατρών,  τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» και της σχετικής επιστολής του προ ημερών, προς όλη την αθλητική οικογένεια, για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης τώρα που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες στη μάχη με τον κορωνοϊό.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό επιτρέψει την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Επ’ αυτών ζητήθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις από την διοίκηση του ΠΕΑΚ, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

 

Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων.

 

Η διοίκηση του ΠΕΑΚ Πατρών μετέφερε τη μεγάλη ικανοποίηση της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.