Κορωνοϊός – Βρετανία: Βελτίωση για τον Μπόρις Τζόνσον που τώρα «κάθεται στο κρεβάτι»

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της Υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά από δύο ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω των επιπλοκών που του προκάλεσε ο κορωνοϊός, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Όπως είπε, ο Βρετανός πρωθυπουργός πλέον μπορεί να κάθεται στο κρεβάτι, μετά από δυο ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο St Thomas του Λονδίνου.

«Τα τελευταία νέα από το νοσοκομείο είναι ότι ο πρωθυπουργός παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου η κατάστασή του βελτιώνεται. Επίσης μπορεί να καθίσει στο κρεβάτι» και συνεργάζεται με την κλινική ομάδα, δήλωσε.

Ο αριθμός 10 της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν εργάζεται αλλά βρίσκεται σε επαφή με τους συνεργάτες του.

Ανησυχία για το πότε θα επιστρέψει στη δουλειά

Πάντως, ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Τζόνσον θα τεθεί εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα και σίγουρα θα τεθεί εκτός μάχης την περίοδο της κορύφωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ίσως χρειαστεί μια σταδιακή επιστροφή στη δουλειά.

Παράλληλα, ερωτήματα τίθενται για την φροντίδα που είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός όσο βρισκόταν σε απομόνωση, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς ορισμένοι εκτιμούν ότι δεν είχε την κατάλληλη παρακολούθηση και συμβουλευόταν έναν γιατρό μέσω βίντεο.

Ιδιαίτερο σκεπτικισμό προκαλούν οι καταγγελίες ότι οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενόσω η κρίση έκανε την εμφάνισή της, με συναντήσεις σε μικρά δωμάτια και χωρίς να απομονώνονται άτομα με βήχα. Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον ήταν μεταξύ των συχνών επισκεπτών που πρώτοι μολύνθηκαν.

Την ίδια ώρα, κι ενώ τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά, ο Ντόμινικ Ράαμπ που ελέγχει την κυβέρνηση δεν μπορεί να προσλάβει ή να απολύσει υπουργούς, αλλά ούτε και να έχει ακρόαση με τη βασίλισσα.