ΠΑΤΡΑ: Οδηγός για τις συνθήκες εγκλεισμού λόγω κορονοϊού – Από Κοινο_τοπία

Είναι έτοιμος ένας οδηγός που ετοιμάστηκε (σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) στο πλαίσιο της προσπάθειας υποστήριξης και των αντρών στις συνθήκες του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού. Το πρότζεκτ αυτό εντάσσεται σε μια συνολικότερη προσπάθεια αναζήτησης τρόπων και στρατηγικών διαχείρισης των στρεσογόνων συνθηκών, ώστε να αποφύγουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε την εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών).

 

Ακολουθεί το σχόλιό μας από τη δημοσιοποίηση του οδηγού στη σελίδα μας (δείτε εδώ: https://www.facebook.com/GenderAllianceInitiative/posts/726172417919213)

 

Ο “οδηγός επιβίωσης για άντρες που βιώνουν πίεση και στρες” είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία της männer.ch μέλους του δικτύου MenEngage Europe, στο οποίο συμμετέχουμε κι εμείς. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ειδικότερα των αντρών και των αγοριών. Μέσα σε αυτό υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές για τη δύσκολη αυτή εποχή του κορωνοϊού, καθώς και τηλέφωνα ψυχολογικής στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Για την απόδοση στα ελληνικά συνεργάστηκαν η G-All, Gender Alliance Initiative – Η Συμμαχία των Φύλωνοι Women On Top και η ΣΠΑΒΟ/Association for the Prevention and Handling of Violence in the Family.

Μοιραστείτε το ελεύθερα με φίλους σας και δικούς σας ανθρώπους. Στους καιρούς που ζούμε είναι σημαντικό να παίρνουμε και να δίνουμε βοήθεια.

 

Η ψυχολογική υποστήριξη και η αντιμετώπιση των προσωπικών μας κρίσεων μετουσιώνεται σε υγιείς και ειρηνικές σχέσεις.   

Η αναγνώριση της ευαλωτότητάς μας και το αίτημα για βοήθεια δεν είναι ντροπή.
Και σε αυτό είμαστε όλες/οι/α ίσ@…

 

Είμαστε στη διάθεσή σας αν έχετε κάποια σχετική απορία ή ερώτηση.

Για όσ@ εργάζεστε στα ΜΜΕ είμαστε επιπλέον στη διάθεσή σας για περαιτέρω ανάλυση του θέματος.

 

Καλή σας δύναμη και υγεία

 

Με εκτίμηση για την Gender Alliance Initiative – Η Συμμαχία των Φύλων

Βαγγέλης Κοσμάτος, Ψυχολόγος – ειδικός σε θέματα φύλου