Κορωνοϊός – Προειδοποίηση ΠΟΥ: Δεν πρέπει να χαλαρώσουν πρόωρα τα μέτρα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προχωρεί σε οριζόντιες συστάσεις για χώρες και περιοχές ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Μάλιστα απευθύνει προειδοποίηση κατά της πρόωρης άρσης τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.

«Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντμάιερ.«Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές», πρόσθεσε.

Reuters: Στην Ελλάδα οι αρχές προειδοποιούν, όχι εφησυχασμός
Σε δημοσίευμα του Reuters κάνει αναφορά στην Ελλάδα, η οποία κατέγραψε τη Δευτέρα τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τις 12 Μαρτίου, μία ένδειξη ότι η καμπύλη κάμπτεται, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν κατά του εφησυχασμού, αναφέρεται σε σχετικά σύντομη ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα.

Θα είναι λάθος είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό
Με τα 20 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 1.755, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 79, αναφέρεται στο δημοσίευμα και καταγράφεται η δήλωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα «νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και αναμένουμε να δούμε μείωση των κρουσμάτων, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα».
Παράλληλα το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στη δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά «η μάχη που δίνουμε είναι δύσκολη και το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακούμε τους ειδικούς και να αποφεύγουμε κάθε μετακίνηση εκτός κι αν είναι εντελώς απαραίτητη».