Κορωνοϊός: Γράφημα δείχνει ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από ό,τι Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία


Την εκτίμηση ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρχίσει τον Μάιο η άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάϊο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως», συμπλήρωσε.

«Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας», κατέληξε.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας παρουσιάσε γράφημα το οποίο αποτυπώνει το πώς η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση τόσο σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων όσο και σε επίπεδο θυμάτων σε σχέση με χώρες με παρόμοιο μέγεθος πληθυσμού όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

grafima-koroniou

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση ξεδιπλώνει σταδιακά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας επειδή κανείς δεν ξέρει ακόμη πόσο θα διαρκέσει η κρίση.

Ενώ ερωτηθείς για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί συμβιβασμός για την κοινή ευρωπαϊκή στάση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι βλέπει ως επικρατέστερη εκδοχή τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού που θα δανείσει τον ESM και εκείνος με τη σειρά του θα δανείσει τις χώρες χωρίς πρόσθετες δεσμεύσεις.