Ζητάμε την ενίσχυση των ιδρυμάτων με επικουρικό προσωπικό

«Ζητάμε την ενίσχυση των ιδρυμάτων με επικουρικό προσωπικό, κυρίως εξειδικευμένο νοσηλευτικό αλλά και λοιπό βοηθητικό, ώστε να ανταποκριθούμε στην κραυγή αγωνίας των τοπικών ιδρυμάτων».
Το παραπάνω αίτημα διατυπώνει με χθεσινή του επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Οπως περιγράφει στο σχετικό του έγγραφο,«σας αναφέρω ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στα τοπικά ιδρύματα, περίθαλψης ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και στα ευγηρεία. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν μία δισεπίλυτη κατάσταση λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Εχουμε την απαγόρευση της εισόδου των εθελοντών στους χώρους αυτούς, οι οποίοι με την παρουσία τους προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες σε βοηθητικό επίπεδο και επιπρόσθετα και οι άδειες ειδικού σκοπού, αναρρωτικές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα της κάλυψης των τροφίμων».

Ο κ. Μπονάνος καταλήγει με την επισήμανση ότι «σε αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να αποδείξουμε στην πράξη ότι η πολιτεία συμβάλλει στο να παραμείνουμε μια συνεκτική κοινωνία, μία κοινωνία αλληλοβοήθειας που δεν αφήνει κανένα πίσω. Σας είναι άλλωστε γνωστές οι εικόνες από άλλα γειτονικά κράτη, όπου ανήμποροι άνθρωποι αφέθηκαν στην τύχη τους με αποτέλεσμα τη θλιβερή καταγραφή τους στη λίστα των απωλειών. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων τρέμουν στην ιδέα πρόσθετης απώλειας προσωπικού λόγω πιθανών κρουσμάτων και όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό για αναπλήρωση».
Μάλιστα ο κ. Μπονάνος επισυνάπτει στο σχετικό αίτημά του τις σχετικές επιστολές του «Ασύλου Ανιάτων» και της «Κιβωτού της Αγάπης».

Όλα τα ιδρύματα της περιοχής μας έγκαιρα έλαβαν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και μέχρι στιγμής έχουν κλείσει την πόρτα στον κορονοϊό. Το αντίθετο θα ήταν δραματικό.

«Εμείς κλείσαμε το ίδρυμα από τις 5 Μαρτίου για επισκέπτες, εθελοντές κ.ά. Ευτυχώς έχουμε προσωπικό αρκετό κι έτσι αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στη φροντίδα των 120 τροφίμων μας» μας είπε ο πρόεδρος του «Ασύλου Ανιάτων» Διονύσιος Τσεκούρας.
Ο ίδιος προσθέτει ότι «στην παρούσα φάση, όπως άλλωστε έχω ενημερώσει και όλους τους συγγενείς των τροφίμων μας, δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Παρέχεται πλήρης φροντίδα υπό ασφαλείς συνθήκες».

Η πρόεδρος του ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» Κατερίνα Νικολάου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για όσους βρίσκονται δίπλα στο ίδρυμα αναδεικνύοντας το σοβαρό πρόβλημα της ενίσχυσης του προσωπικού. «Εχουμε μεγάλη ανάγκη. Τα παιδιά μας έχουνε πολλές ιδιαιτερότητες και η φροντίδα του καθενός (τάισμα, προσωπική υγιεινή κ.ά.) είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα. Εχουμε ανάγκη ενίσχυσης από εξειδικευμένο προσωπικό.
Ελπίζουμε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που κατέθεσε ο κ. Μπονάνος» μας είπε η κ. Νικολάου.