ΑΧΑΪΑ:Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων.
Ο λαός μας χαρακτηρίζεται φιλόξενος και πονόψυχος, σε καμία περίπτωση αυτό δεν οφείλεται σε όλους εκείνους που συμπεριφέρονται ανήθικα στα ζώα και τους ανθρώπους, αλλά χάρη στους ευαισθητοποιημένους πολίτες, που ίσως να αποτελούν και τη μειοψηφία σ’ αυτόν τον τόπο, που αντιστέκονται απέναντι στην κακία, στην ανοησία και στο παράλογο, υπερασπίζοντας με πράξεις το δικαίωμα κάθε πλάσματος να ζει με αξιοπρέπεια. Άνθρωποι που δεν επιτρέπουν σε τίποτα να υπερκεράσει την ανθρωπιά τους που πολλές φορές το πληρώνουν ακριβά σε μια κοινωνία που πάσχει από αξίες.

Σήμερα 4 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, σχεδόν 3 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα περιφέρονται στους δρόμους της χώρας μας, κακοποιούνται, τραυματίζονται θανάσιμα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δηλητηριάζονται, εκτελούνται, πετιούνται στα σκουπίδια, πεθαίνουν από ασιτία και αρρώστιες.

Μην κλείνετε τα μάτια στις κακοποιήσεις ή θανατώσεις ανυπεράσπιστων ζώων. Μην επιτρέψετε στους εαυτούς σας να γίνετε συνένοχοι στα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος των ζώων.

Δεν χρειάζεται να είστε ενεργοί φιλόζωοι για να βάζετε τροφή και νερό στ’ αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας. Δεν χρειάζεται να είστε υπερήρωες για να σώσετε ή να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο που έχει ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη σας. Μπορεί να μην αλλάξετε τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο αλλά σίγουρα αλλάζετε τον κόσμο του ζώου αυτού.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!
Έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε η πλειοψηφία των ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών!