Super League: Τι υποστήριξε η κάθε ομάδα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη

Επί δύο ώρες οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League 1 συζητούσαν για το τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Αυτό που αποφασίστηκε, τελικά, είναι η παράταση της αναστολής του πρωταθλήματος ως τις 24 Απριλίου, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ήταν η θέση της κάθε ομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, λοιπόν, στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης ειπώθηκαν τα εξής.

Ολυμπιακός: Είναι υπέρ της οριστικής κατάληξης του πρωταθλήματος με πρωταθλητή, δεύτερο, τρίτο κλπ. Σε περίπτωση διακοπής να είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί ότι ως τις 24 Απριλίου δεν θα υπάρχει επαρκή εικόνα και πρότεινε νέα τηλεδιάσκεψη για τις 30 του μήνα. Σε αυτό το σημείο ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να βγει πιο νωρίς ημερομηνία. Ο Μηνάς Λυσάνδρου πρότεινε μία πρώτη κουβέντα για τις 16 Απριλίου και μετά να δουν για τις 24 του μήνα.

ΠΑΟΚ: Λέει «ναι» στην διακοπή αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ενώ περιμένει να τελεσιδικήσουν και οι υποθέσεις του με την Ξάνθη.

ΑΕΚ: Μέσω του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, πρότεινε το Working Group που έγινε δεκτό και την αναστολή έως τις 24 Απριλίου. Επίσης έγινε αποδεκτή.

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι υπέρ της διακοπής και θεωρεί ανεδαφικό να μιλάμε για οποιαδήποτε επανέναρξη.

ΟΦΗ: Ο Ηλίας Πουρσανίδης συμφωνεί με την αναστολή και την αναμονή για πιο καλές συνθήκες ενώ συναίνεσε και στην άποψη του Ατρόμητου για χρονικό διάστημα προετοιμασιών τεσσάρων εβδομάδων πριν την οποιαδήποτε επανέναρξη.

Άρης: Ο Άρης θεωρεί ότι δεν γίνεται και δεν κινείται τίποτα και η διακοπή είναι λύση. Το μεγάλο του θέμα, όπως εκφράστηκε, είναι τα συμβόλαια και οι μισθοί των παικτών.

Ατρόμητος: Στην τηλεδιάσκεψη μίλησαν και ο Γιώργος Σπανός και η Κάτια Κοξένογλου. Η Κοξένογλου στάθηκε στο πως θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές, τόνισε ότι η κατάσταση δείχνει να μην… προχωράει σε αυτήν την φάση και πως απαιτείται διάστημα τεσσάρων εβδομάδων προπονήσεων πριν από τους όποιους επόμενους αγώνες.

ΑΕΛ: Ζήτησε να εξαντληθούν οι προθεσμίες και να δουν οι ομάδες πως να τελειώσει η χρονιά. Μεγάλο θέμα και της ΑΕΛ τα συμβόλαια και οι αδειοδοτήσεις. Απέσυρε την πρότασή της για αναδιάρθρωση και περί 16 ομάδων.

Αστέρας Τρίπολης: Να περιμένουν οι ομάδες μέχρι να φανεί ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο λέει ο αρκαδικός σύλλογος που θα ήθελε να τελειώσει όσο πιο ομαλά η σεζόν αλλά καταλαβαίνει καλά τα προβλήματα.

Λαμία: Έγινε λόγος για πολλά προβλήματα και θέματα επιβίωσης των ομάδων. Δεν το είπε ανοιχτά ο εκπρόσωπός της αλλά και να τελείωνε η σεζόν δεν είναι κάτι που θα την ενοχλήσει.

Βόλος: Ο Βόλος ζήτησε κυρίως να είναι στο Working Group και ανέφερε πως πρέπει να είναι και οι έξι πρώτες ομάδες.

Ξάνθη: Είναι επίσης υπέρ του να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο για να τελειώσει όσο πιο ομαλά η σεζόν.

Παναιτωλικός: Στην εκπροσώπηση των Αγρινιωτών έγινε λόγος για τα δεδομένα πολλά προβλήματα και ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν μπορεί να γίνει τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Πανιώνιος: Ο Γιάννης Δάρας μιλώντας και ιατρικά ανέλυσε λίγο παραπάνω το θέμα. Σημείωσε πως αυτή η κουβέντα είναι τελείως στον αέρα και ότι σε αυτήν την φάση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα πρωτάθλημα.