Στέλιος Πέτσας: Θα επιβληθεί χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις

Μέτρα που θα στοχεύουν στο περιορισμό των «απείθαρχων» εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας.
«Τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι για τους ασυνεπείς, ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν ότι περιορίζονται περαιτέρω» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι μέτρα που θα θίξουν αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι εξετάζεται η επιβολή χρονικών περιορισμών στις μετακινήσεις, σημειώνοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Για το Πάσχα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ώστε να αποφευχθεί κύμα εκδρομέων. «Θα το δούμε αν χρειαστεί να γίνει κι αυτό» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση».

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες φέτος «να σουβλίσουν τον κορωνοϊό». «Όταν τηρούμε τα έθιμα είναι μία αφορμή να μαζευόμαστε με φίλους και συγγενείς, φέτος δεν θέλουμε τον συγχρωτισμό, να μαζευτεί πολύς κόσμος μαζί. Είναι ευθύνη του καθενός να συμμορφωθεί. Ευτυχώς η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων συμμορφώνεται» πρόσθεσε.