ΠΑΤΡΑ: Σκληρή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για συνδικαλιστές – «Οι γνωστοί παραμυθάδες και τσαρλατάνοι»

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν πάλι με ανακοίνωση οι γνωστοί «παραμυθάδες και τσαρλατάνοι» της πόλης μας. Οι γνωστοί σε όλους εργοδότες και συνταξιούχοι που χρόνια τώρα προσποιούνταν τους συνδικαλιστές. Αντί σε αυτές τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας του COVID – 19, να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της εργατικής τάξης και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο μόνος τους καημός είναι τι κάνει η νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας. Από κοντά και οι συνοδοιπόροι τους, οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΣΕΑΜ στη Διοίκηση του ΕΚ, που ενώ σωπαίνουν στις Διοικήσεις, μετά βγαίνουν με βαρύγδουπες ανακοινώσεις που δεν γράφουν οι ίδιοι…

Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλεί πολύ η καθημερινή δράση και παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚ για μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί σιωπούν παντελώς, είναι κλεισμένοι σπίτια τους και αναρτούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνταγές μαγειρικής… Βέβαια, δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από αυτούς!!! Τους ξέρουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι της πόλης μας.

Όσον αφορά τα περί «συντριπτικής πλειοψηφίας Σωματείων» και «πλειοψηφίας της εργατικής τάξης» που λένε και ξαναλένε, ας πάρουν επιτέλους χαμπάρι το εξής: Καταρχήν αυτές οι λέξεις ήταν και είναι άγνωστες για αυτούς, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι και δεκάδες σωματεία έχουν ήδη πάρει θέση τόσα χρόνια στο πλευρό της Διοίκησης, συμμετέχουν στις δραστηριότητες και τα συλλαλητήρια, γεμίζουν μαζικά και μαχητικά την πλατεία Όλγας κάθε φορά που απευθύνει κάλεσμα το ΕΚΠ. Πού είναι τα σωματεία που ηγούνται αυτές οι δυνάμεις; Σε ποίο χώρο παρέβηκαν αυτές τις μέρες; Λογικό να είναι άφαντη η δράση τους, αφού τα εν λόγο σωματεία υπηρετούν άλλους σκοπούς, είναι σφραγίδες και νόθα…..

Όλες αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι σήμερα υπάρχουν και τίμιοι συνδικαλιστές που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το βήμα, στάθηκαν και στέκονται όρθιοι, συγκρούστηκαν με τις νοθείες, τις παρανομίες και πλαστογραφίες, συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την εργοδοσία. Είναι αυτοί που τα τελευταία χρόνια έβαλαν πλάτη για να λειτουργήσει το ΕΚΠ, να κάνει βήματα μπρός. Τα βήματα αυτών των συνδικαλιστών ακολουθούν σήμερα κι άλλοι τίμιοι συνδικαλιστές και σωματεία που τους γυρίζουν την πλάτη, παίρνουν θέση δίπλα στη σημερινή Διοίκηση. Αυτό είναι που τους ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα.

Όλοι αυτοί δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, παλεύει καθημερινά με όλες τις μορφές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συγκρούεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Να είναι σίγουροι και να το χωνέψουν καλά ότι σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ