Κεραμέως: Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά -Τα 3 εργαλεία για να μη χαθούν οι Πανελλαδικές

Σταθερή στη θέση της ότι το υπουργείο Παιδείας θα εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να μη χαθεί η σχολική χρονιά και οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν το νωρίτερο δυνατό εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι ο στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Οπως εξήγησε η κυρία Κεραμέως, η διαδικασία συλλογής αιτήσεων από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών έχει ήδη ξεκινήσει και πως σε αυτή τη φάση «δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε τον Σεπτέμβριο».

Τα 3 εργαλεία για να μην χαθούν οι Πανελλαδικές
Ενα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης. Αυτό, επισήμανε, θα εξαρτηθεί από το εάν θα γίνουν μαθήματα τον Μάιο, μια εκδοχή που «θα δώσει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη», προσέθεσε η υπουργός.
Πάντως, η κυρία Κεραμέως είπε ότι πέρα από τη μείωση της ύλης υπάρχουν και άλλα «εργαλεία» έχει στη διάθεση του το υπουργείο Παιδείας. Εκτός λοιπόν από τη μείωση της ύλης είναι το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά όταν ανοίξουν τα σχολεία.
Σε κάθε περίπτωση θα γίνουν οι Πανελλαδικές και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, είπε η χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Ενα ζήτημα που απασχολεί ήδη πολλούς γονείς είναι το τί θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το θέμα συζητείται ήδη από τα συναρμόδια υπουργεία και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Η υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε πάντως ότι «δεν θα χρεώνονται στους γονείς» υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που πραγματοποιούν το 95% των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν τα συναρμόδια υπουργεία εξαιρέσουν τα συγκεκριμένα «ενεργά» σχολεία από ένα πιθανό μέτρο απαλλαγής γονέων από τα δίδακτρα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/sholeia-ti-tha-ginei-me-ti-sholiki-hronia-didaktra