ΑΧΑΪΑ: Έλεγχοι για αισχροκέρδεια στα καύσιμα – Μέχρι και 20 λεπτά ακριβότερη η βενζίνη στην Πάτρα!

ÅËÁ×ÉÓÔÁ ÐÑÁÔÇÑÉÁ ÊÁÕÓÉÌÙÍ ËÅÉÔÏÕÑÃÏÕÍ ÊÁÔÁ ÔÇÍ ÄÉÁÑÊÅÉÁ ÔÇÓ ÁÐÅÑÃÉÁÓ

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων διεξήγαγε τις τελευταίες ημέρες, 379 ελέγχους σε λαϊκές αγορές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες που αφορούν την αισχοκέρδεια και σε πρατήρια υγρά καυσίμων.
Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι οι έρευνες για μεθόδους καρτέλ και αισχροκέρδειας, έχουν επεκταθεί μέχρι και τη Δυτική Ελλάδα στον τομέα των καυσίμων, όπου οι τιμές παραμένουν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα, σε σχέση με άλλες περιοχές και την κατάρρευση των τιμών σε διεθνές επιπεδο.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, η χαμηλότερη τιμή βενζίνης 95 χθες στην Πάτρα, παρέμενε στα 1,349 ευρώ το λίτρο, όταν στον Πύργο είχε πέσει στα 1,298 ευρώ ανά λίτρο στο Αγρίνιο, στα 1,330 ευρώ και στη Ναύπακτο στα 1,259 ευρώ το λίτρο.
Την ίδια στιγμή, στην Κόρινθο η χαμηλότερη τιμή της βενζίνης 95 είχε πέσει στα 1,278 ευρώ το λίτρο, στον Βόλο στο 1,28,9 ευρώ, στην Θεσσαλονίκη στο 1,287 ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας η τιμή του ίδιου καυσίμου έχει καταρρεύσει μέχρι και στο 1,154 ευρώ ανά λίτρο.
Βέβαια οι πρατηριούχοι, αναφέρουν ότι οι τιμές, παρά την παγκόσμια κατρακύλα, παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, λόγω της υψηλής φορολογίας. Ομως και μεταξύ πολεων της ηπειρωτικής Ελλάδας, καταγράφονται σημαντικές διαφορές.