(Βίντεο)-Η ενημέρωση Πέτσα: Πάσχα στο σπίτι, φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα από το βήμα της ολομέλειας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα ευχαρίστησε τους Ελληνες πολίτες επαινώντας την αντοχή, την υπευθυνότητα και την ωριμότητα που δείχνουν και τόνισε πως η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και την ίδια αφοσίωση. Μάλιστα έστειλε σαφέστατο μήνυμα πως υπάρχουν και άλλα βέλη στη φαρέτρα μας. Στο χέρι όλων μας είναι να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης από τον Στέλιο Πέτσα
Οι ουρές που είδαμε στις τράπεζες δεν δικαιολογούνται από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας σε αυτές.
Αντιδράσαμε άμεσα και δόθηκαν παρατάσεις προθεσμιών πληρωμών.
Ο μέσος πολίτης έχει ό,τι χρειάζεται για να μην χρειαστεί να φτάσει στο γκισέ των τραπεζών. Ας κάνουμε όλοι τις συναλλαγές μας από το σπίτι.
Προχωρά άμεσα η απαγόρευση πτήσης ιδιωτικών αεροσκαφών
Το Πάσχα μένουμε σπίτι. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα σουβλίσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό.
Η Ιερά Σύνοδος έλαβε χτες μια υπεύθυνη και μετρημένη απόφαση. Η πρότασή τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Μονάδες του Στρατού προχωρούν στην παρασκευή 35.000 αντισηπτικών και απλών χειρουργικών μασκών.
Η Ελλάδα δεν είναι ουραγός αλλά πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα στην Ευρώπη στη μάχη κατά του κορονοϊού. Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα γιατί θα το πληρώσουμε.
Αν ξεπεραστεί σχετικά γρήγορα η υγειονομική κρίση ο τουρισμός δεν θα έχει τόσο σοβαρές απώλειες. Αν όχι, θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται και θα εξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στα τουριστικά ρεύματα.
Είναι πρώιμη η συζήτηση [για ευρεία διενέργεια τεστ στον πληθυσμό]. Όταν κριθεί σκόπιμο θα το συζητήσουμε.
Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Ξανθού. Πολλά από τα ζητήματα που θέτει, ήδη τα εξετάζουμε, όπως οι προσλήψεις υγειονομικών. Επίσης η πιθανή έκτακτη ενίσχυση του προσωπικού, ήδη γίνεται.
Μέχρι σήμερα δεν είχε χρειαστεί η ένταξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη του κορονοϊού. Τώρα το εξετάζουμε και σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.