(Βίντεο)-Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν καταργείται η προμήθεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές από τράπεζα σε τράπεζα

Κανονικά και χωρίς ελλείψεις λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν καταργείται η προμήθεια στις τραπεζικές συναλλαγές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης φιλοξενήθηκε (από μακριά) στην εκπομπή «MEGA Mag» και με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» όπου αναφέρεται πως υπάρχει γενική έλλειψη τροφίμων παγκοσμίως, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε σθεναρά πως στην εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει ελλείψεις. Η παραγωγή είναι στο μέγιστο και τα αποθέματα αρκούν για τους επόμενους τρεις μήνες, υποστήριξε.

«Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία ή πανικός γι’ αυτό το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «αν υπάρξει παγκόσμιο πρόβλημα, θα υπάρξει και παγκόσμια λύση».

Ωστόσο, σημείωσε, πως σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως τα εσπεριδοειδή και οι πιπεριές, οι τιμές έχουν αυξηθεί λόγω και της αυξημένης ζήτησης. Λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια, έχει μειωθεί η παρουσία παραγωγών στις λαϊκές, γεγονός που «έχει δώσει πλεονέκτημα στους διενεργούντες στο εμπόριο και αυτό έχει οδηγήσει σε μερική αύξηση των τιμών». Φαινόμενο που ερευνάται και αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό.

Για τα αντισηπτικά

Σε σχέση με τα αποθέματα σε αντισηπτικά, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως χθες καταγράφηκε η μεγαλύτερη ημερήσια παραγωγή σε αντισηπτικά στην ιστορία της χώρας και πως έχει αυξηθεί η παραγωγή στις υπάρχουσες επιχειρήσεις, ενώ έχουν αδειοδοτηθεί και καινούριες μονάδες.

Στην ανησυχία ότι τα έκτακτα μέτρα στα εργασιακά ήρθαν για να μείνουν, απάντησε πως «αυτά παύουν μόλις λήξει ο συναγερμός».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις τράπεζες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όταν ρωτήθηκε αν η προμήθεια των συναλλαγών από τράπεζα σε τράπεζα μπορεί να καταργηθεί, ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός υποστηρίζοντας πως λόγω της αναστολής πληρωμής του ιδιωτικού χρέους για τρεις μήνες στο 76% των πολιτών, η προμήθεια αυτή θα προσφέρει χρήματα στις τράπεζες. Εκφράζοντας τη στήριξή του στις τράπεζες, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι τράπεζες έχουν βάλει πλάτη στην κρίση».

Τέλος, μίλησε και για τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με κρυφή ατζέντα την επόμενη μέρα της πανδημίας, μια κατάσταση που θα παραπέμπει σε μνημόνιο και χαρακτήρισε τα μέλη της αντιπολίτευσης «υποκριτές». Υποστήριξε ακόμα, πως «η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση, καθώς είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης