Ποιοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου θα πάρουν τα 800 ευρώ-Οι αιτήσεις έφτασαν στις 60.000

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε τι ισχύει για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και αν δικαιούνται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ όσοι είδαν τη σύμβασή τους να λύεται λίγες μέρες πριν το υποχρεωτικό κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, που ανεστάλη η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής ή που πλήττονται σημαντικά, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των οποίων η συμφωνημένη, βάσει της ατομικής σύμβασης εργασίας, ημερομηνία αυτοδίκαιης λήξης τοποθετείται σε χρόνο μεταγενέστερο της 20ης Μαρτίου 2020, οι οποίες ωστόσο λύθηκαν πρόωρα εντός του χρονικού διαστήματος από 1/3/2020 έως και 20/3/2020, είτε με οικειοθελή αποχώρηση εκ μέρους του εργαζόμενου είτε κατόπιν καταγγελίας από τον εργοδότη για σπουδαίο λόγο, είναι δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ, ακόμα κι αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

«Βροχή» οι αιτήσεις

Χθες Τετάρτη με το «καλημέρα»που άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα των 800 ευρώ που δίνεται από την κυβέρνηση μετά την αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού παρατηρήθηκε «καταιγίδα» αιτήσεων. Ενδεικτικό είναι πως σε λίγη ώρα ο αριθμός οι αιτήσεις έφτασαν τις 37.000.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφεραν ότι οι αιτήσεις έφτασαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στις 60.000.