Κύριε Δήμαρχε, πάρτε την απόφαση για Πλαζ-Νότιο Πάρκο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος προχώρησε στην εξής τοποθέτηση, με αφορμή την κατανόηση που πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των συμπολιτών μας στα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η Πολιτεία για την καταπολέμηση της έξαρσης του κορωνοϊού, αλλά και για τις αποφάσεις που οφείλει να πάρει η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης για κλείσιμο της Πλαζ και του Νοτίου Πάρκου:
«Εχω ξαναπεί ότι βιώνουμε όλοι μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση και καλούμαστε να κάνουμε σωστή διαχείριση στην καθημερινότητά μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Ως γιατρός θεωρώ ότι ακόμη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα αυτής της περιπέτειας και τώρα είναι που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ο κόσμος να κατανοήσει πόσο κακό μπορεί να συμβεί, αν δεν ακολουθήσουμε όλοι πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας, όσο δύσκολο και επίπονο κι αν είναι αυτό.
Θα ήθελα, λοιπόν, να απευθύνω έκκληση στους φίλους συμπολίτες να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη. Θα το ξεπεράσουμε κάποια στιγμή όλο αυτό και θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναζήσουμε όπως ζούσαμε πρώτα, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της πόλης μας και του θαλασσίου μετώπου. Για την ώρα, όμως, προέχει η υγεία όλων μας και ειδικά των πιο ευπαθών ομάδων.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος ως συνάδελφος γιατρός γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα αναφέρω, από την στιγμή που δεν μπορεί να περιορίσει την προσέλευση του κόσμου, είναι υποχρεωμένος να κλείσει προσωρινά το Νότιο Πάρκο και την Πλαζ για να αποφύγουμε καταστάσεις όπως αυτές που είδαμε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί δεδομένης της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού και με βάση το ότι τα μέτρα στην χώρα μας έχουν εντατικοποιηθεί. Ηδη, μάλιστα, πολλοί ακόμη Δήμοι της Ελλάδας έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες.
Κύριε Δήμαρχε, πρέπει να προχωρήσετε σε αυτήν την απόφαση που είναι για το κοινό καλό, αποφεύγοντας έτσι να χαρακτηρίζεται κάθε σας πράξη από καθαρά κομματικό χαρακτήρα».