ΠΑΤΡΑ: Νέα αντιπαράθεση για τα διοικητικά του Εργατικού Κέντρου – «Κρεμάνε τώρα οι …Μαρμούτες τα νταούλια».

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις και απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού και παραμονές Πρωταπριλιάς, φέρεται να συνεδρίασε – σαν πρωταπριλιάτικη φάρσα για τον κόσμο της εργασίας της περιοχής μας – η 17μελής ΠΑΡΑΝΟΜΗ (με απόφαση δικαστηρίου) «Διοίκηση» του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προκειμένου να αναδείξει τον νέο, επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΟ, διάδοχο …του προηγούμενου «πρόθυμου» συνδικαλιστικού υποχείριου του ΠΑΜΕ, Κώστα Σπανού.
Και το όνομα αυτού: ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ …εκλεγμένος στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μετά από μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ εκλογική διαδικασία τον Ιούνιο του 2018, με μόλις 10 ψήφους αντιπροσώπων σωματείων της περιοχής μας. Πρόκειται για τον απόλυτο εκφυλισμό του θεσμού στην ιστορία του ΕΚΠ – μετά βεβαίως τον «διορισμό» του προκατόχου του, Κώστα Σπανού (των 11 μόλις ψήφων) – το μεγαλύτερο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο εργαζομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ταυτόχρονα της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας, να εκπροσωπείται από «Προέδρους», οι οποίοι …ίσα που βρήκαν την ψήφο τους στην κάλπη.
Υπενθυμίζουμε ότι διοικητικά το ΕΚΠ τελεί σε καθεστώς παρανομίας, αφού οι «εκλογές» για την ανάδειξη διοίκησης τον Ιούνιο του 2018 κηρύχθηκαν παράνομες και άκυρες με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πάτρας, ενώ αναμένεται η απόφαση και του Εφετείου τον ερχόμενο Μάιο. Δυστυχώς, μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει λήξει από την πρώτη εβδομάδα με δικαστική απόφαση (καταθέσαμε αίτηση αναστολής άμεσα), λόγω των εξόφθαλμων παρανομιών, σέρνεται μέχρι σήμερα, με την ανοχή της δικαιοσύνης στα διάφορα νομοτεχνικά τερτίπια τους, τα οποία επιτρέπουν ανεπίτρεπτες δικονομικά αναβολές στην απόδοση δικαίου.
Αποτέλεσμα; Για 2 ολόκληρα χρόνια, το Εργατικό Κέντρο «διοικείται» από μια μειοψηφία καταληψιών, απειθαρχούντων στις αποφάσεις δικαστών. Οι άνθρωποι αυτοί διαχειρίζονται σε ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες ευρώ από χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και εισφορές σωματείων, απολύουν και προσλαμβάνουν εργαζόμενους, προβαίνουν σε πράξεις διοίκησης με ανυπολόγιστες συνέπειες διοικητικές και οικονομικές, όταν θα τερματιστεί αυτή η διαδικασία. Συνέπειες, που θα κληθεί να διαχειριστεί μια άλλη διοίκηση που θα προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και θα είναι σίγουρα πλειοψηφική, αφού θα συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων της περιοχής και όχι μόνο η μειοψηφία των καταλήψεων και των βιαιοτήτων, όπως συνέβη πριν από 2 χρόνια.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων – Μελών του ΕΚΠ και ο νέος «πρόεδρος» είναι ένας παράνομος και μειοψηφικός πρόεδρος, αναδείχθηκε ως αποτέλεσμα συνδιαλλαγής με το Π.Α.ΜΕ – ΚΚΕ και δεν απηχεί τη βούληση της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης της πόλης μας.
Διαβαίνοντας λοιπόν το γραφείο του 1ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο νέος «Πρόεδρος» θα πρέπει να γνωρίζει και να θυμάται πάντα, ότι πλέον, αναγκαστικά βγαίνει στο ζόρικο προσκήνιο, από το σκοτεινό παρασκήνιο που δρούσε και λειτουργούσε χρόνια τώρα και κάθε πράξη, κάθε ενέργειά του ως φερόμενος «νόμιμος εκπρόσωπος» της οργάνωσης, θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες όταν θα έρθει η ώρα αποκατάστασης της νομιμότητας.
Και κάτι τελευταίο …ειδικά τον δικό του τον συνδικαλιστικό εξευτελισμό, θα τον ακολουθεί πάντα, κατάλληλα παραφρασμένη, η λαϊκή ρήση: «Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμάνε τώρα οι …Μαρμούτες τα νταούλια».