ΑΧΑΪΑ: Πληρωμή εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Κ. Αχαΐα – Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά από την ολοκλήρωση σειράς ενεργειών που απαιτούνταν, μια δομή του Δήμου μας με σημαντική προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης.

Η παρούσα ενημέρωση δε γίνεται για να ευλογήσει η νέα δημοτική αρχή τα γένια της γιατί έκανε το αυτονόητο και αυτό που όφειλε και είχε ως υποχρέωση, δηλαδή να μεριμνήσει και να διεκπεραιώσει την πληρωμή υπαλλήλων του Δήμου, αλλά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ύστερα από δημοσιεύματα που είχαν λάβει χώρα σχετικά με το γεγονός.

Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» πληρώθηκαν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και ο λόγος καθυστέρησης της πληρωμής τους, είναι ότι δεν υπήρχε πίστωση στον προϋπολογισμό του 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Αυτό είχε τις παρακάτω επιπτώσεις:

η νέα δημοτική αρχή αρχικά δεν μπόρεσε να προβεί σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού και πληρωμή των εργαζομένων, εξαιτίας των δικαστικών αποφάσεων που κατέφθαναν καθημερινά στο Δήμο έως τη λήξη του έτους

και

για το έτος 2020, παρόλο που υπήρξε υπουργική απόφαση να συνεχιστεί έως και τέλος Μαρτίου να «λειτουργεί» ο προϋπολογισμός του προηγούμενου έτους σύμφωνα όμως με τις πιστώσεις που ήδη είχε και θα μπορούσαν να έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι, δεν πληρώθηκαν για το μοναδικό λόγο και πάλι ότι δεν υπήρξε πίστωση στον προϋπολογισμό για το έτος 2019.

Μετά την πληρωμή της μισθοδοσίας των δύο αυτών μηνών, η Δημοτική Αρχή έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, για να αποσταλούν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και έτσι να λάβουν και οι εργαζόμενοι τα υπόλοιπα χρήματα της μισθοδοσίας τους και να ολοκληρωθούν σύμφωνα με υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ε.Ε.Τ.Α.Α οι διαδικασίες για τη μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων από το Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις αρχές της, στο πρόγραμμα και στις προτεραιότητές της θα συνεχίσει με υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Δήμου και να ενημερώνει με τρόπο υπεύθυνο και διαυγές του Δημότες για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν.