ΑΧΑΪΑ: Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας παρέδωσε σφραγίδες στους προέδρους των Κοινοτήτων – Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων διαδραματίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο στην καθημερινότητα των δημοτών. Ο θεσμικός τους ρόλος είναι κρίσιμος για την εξυπηρέτηση των πολιτών, για την επίλυση των προβλημάτων τους, την ανάπτυξη και την ευημερία των χωριών μας!

 

Μια εποχή, που οι Πρόεδροι ήταν χωρισμένοι σε «δικούς μας και αντιπάλους»  ανάλογα με ποια παράταξη εκλέχτηκαν, που οι πρόεδροι δεν μπορούσαν να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής των κατοίκων της κοινότητάς τους, που οι πρόεδροι είχαν μετατραπεί σε εργολάβους, προμηθευτές, υπάλληλους και ρουσφετολόγους, που οι πρόεδροι ήταν λιβανιστήρια του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, που οι πρόεδροι έπρεπε να ζητιανεύουν για το αυτονόητο όπως η αλλαγή των καμένων λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού, το κόψιμο των χόρτων, η επισκευή των βλαβών ύδρευσης, η αποκομιδή των απορριμμάτων κλπ, τελείωσε οριστικά!

 

Απέναντι σε αυτό τον ξεπεσμό, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της εκάστοτε δημοτικής αρχής για  δημιουργία αδύναμων, καθυποταγμένων και πλήρως ελεγχόμενων Προέδρων υπάρχουν οι Πρόεδροι που με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πολίτη και στον θεσμό που υπηρετούν αγωνίζονται ανιδιοτελώς για το καλό της κοινότητας τους!

 

Σήμερα αυτοί οι Πρόεδροι παρέλαβαν τις σφραγίδες τους, μαζί με τη χειροπιαστή απόδειξη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που χαίρουν από τη νέα δημοτική αρχή…. ώστε να μπορούν πλέον, χωρίς ταλαιπωρία των δημοτών και των ιδίων να ασκούν τα καθήκοντά τους (υπογραφή βεβαιώσεων, γνησίου υπογραφής κτλ). Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί γι αυτό και το έκανε πράξη! Το γεγονός έγινε πράξη μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, αφού οι κωδικοί στον προϋπολογισμό του 2019, είχαν μηδενικό υπόλοιπο από το «νοικοκύρεμα» της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

Μαζί με τους Προέδρους κάνουμε πράξη το Όραμά μας για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Μαζί με τους Προέδρους παλεύουμε να γυρίσουμε σελίδα στον τόπο!

 

 

!