Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA με τα μέλη της για την τύχη των πρωταθλημάτων λόγω κορονοϊού

Με εξαίρεση τη Λευκορωσία, όπου εκεί συνεχίζεται το ποδόσφαιρο κανονικά -όπως σχεδόν και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες- στην υπόλοιπη Ευρώπη όλες οι χώρες έχουν σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα και ιδίως στο λαοφιλέστερο άθλημα, το οποίοι το τελευταίο διάστημα έχει μπει στον «πάγο» λόγω κορονοϊού.

Στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη 1 Απριλίου θα γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επιτελών της UEFA και των εκπροσώπων από τις Ομοσπονδίες των 55 χωρών-μελών, η οποία αναμένεται άκρως καθοριστική, καθώς θα συζητηθεί η πρόοδος των εργασιών τις τελευταίες εβδομάδες και δεν αποκλείεται να προκύψει νέα απόφαση για το μέλλον της σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, το μεσημέρι της Πρωταπριλιάς θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των εκάστοτε υπεύθυνων του ποδοσφαίρου, προκειμένου να μπει ένα πλάνο για προγραμματισμό της σεζόν, αλλά και ενόψει της επόμενης.

Ανάμεσα στην ατζέντα αναμένεται να βρίσκονται σημαντικά θέματα τόσο των συμβολαίων ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, όσο και η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού, δύο «καυτά» ζητήματα, τα οποία απαιτούν άμεση διαχείριση και ταυτόχρονα λεπτούς χειρισμούς.