Κορωνοϊός: Αρχές φθινοπώρου θα έρθει το τέλος της πανδημίας στη Γερμανία

Πριν από το τέλος του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου, δεν θα απαλλαγεί από τον εφιάλτη του κορωνοϊού η Γερμανία.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ερευνητών των πανεπιστημίων Μάιντς και Αμβούργου , όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Με βάση ένα υπολογιστικό μοντέλο που παρουσίασε χτες ο επικεφαλής της έρευνας , ιολόγος του Πανεπιστημίου του Μάιντς, καθηγητής Μπόντο Πλάχτερ, το συμπέρασμα είναι ότι ο Covid- 19 θα μπορούσε να μολύνει πάνω από ένα εκατομμύριο Γερμανούς.

«Σε περίπτωση άρσης του εγκλεισμού και του λουκέτου στα σχολεία μετά το Πάσχα, αναμένεται ότι η επιδημία θα κορυφωθεί τον Ιούνιο με τη Γερμανία να μετράει περίπου 1,3 εκατομμύρια κρούσματα», όπως επισημαίνει.

Εάν τα αυστηρά μέτρα συνεχιστούν για δύο ακόμη μήνες, οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ελαφρώς μικρότερο ασθενών (1,2 εκατομμύρια) και μια μετατόπιση της κορύφωσης τον Ιούλιο. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα έπεφτε στο μηδέν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

«Οι αριθμοί είναι προβλέψεις», επισημαίνουν επιστήμονες, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχουν ακόμη απαντηθεί ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πανδημία του κορωνοιού.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακριβής αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς. Επίσης, δεν είναι ακόμη εφικτό να εκτιμήσουμε κατά πόσο υψηλό είναι το ποσοστό των κρουσμάτων στο σύνολο του πληθυσμού.

Ακόμα κι αν παραταθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός μέχρι τον Μάιο, μόνο το 0,6% του πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί από τον ιό, εκτιμούν οι επιστήμονες των δύο γερμανικών πανεπιστημίων.

Ωστόσο, στις περισσότερες επιδημιολογικές προβλέψεις, μέχρι το τέλος της πανδημίας αναμένεται να νοσήσει το 6% του πληθυσμού στη Γερμανία, δηλαδή σχεδόν πέντε εκατομμύρια.