(ΗΧΗΤΙΚΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Γιατί ο δήμος κάνει απολύμανση σε κτίρια και χώρους – Έμφαση στους Ρομά – Ασπράγκαθος στον ΣΚΑΪ 89,4: «Προσοχή στα σκουπίδια που πετάμε»

Ο Δήμος Πατρέων, με συνέπεια και επιμέλεια συνεχίζει την απολύμανση και καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων, δημόσιων χώρων, τηρώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Πραγματοποιούνται καθημερινά απολυμάνσεις όλων των λαϊκών αγορών, πλατειών και πάρκων, καθώς και όπου -λόγω ειδικών συνθηκών- κριθεί απαραίτητο (καταυλισμοί ρομά κ.α.), χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα.
Τέλος, η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους κάδους καθώς και η σταδιακή πλύση τους, γίνεται καθημερινά, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αφού η μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε σχέση με τον Ιανουάριο πλησιάζει το 40%.
Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο έχουμε, ως Δημοτική Αρχή, όταν καλούμε την Κυβέρνηση, να μας επιτρέψει να προσλάβουμε μόνιμους εργαζομένους με κάλυψη της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

 

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4, τόσο για τις απολυμάνσεις  όσο και για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)