(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Φόβοι για διασπορά κορονοϊού στην Αχαγιά, από Τσιγγάνους και Ρομά – Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο στον ΣΚΑΪ Πάτρας – «Να επέμβουν Αστυνομία και Πολιτεία»

Με την εμφάνιση του COVID-19 στην χώρα μας η δημόσια υγεία και οι συνθήκες μέσω των οποίων θα την διαφυλάξουμε είναι πρωταρχικός στόχος όλων μας.
Στο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, με επιστολή του ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών την ενίσχυση του Δήμου με έκτακτη επιχορήγηση ύψους 169.000 – 244.000 ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας διαβιώνουν υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες Τσιγγάνοι, Ρομά και εργάτες γης από την ΝΑ Ασία. Οι χώροι διαβίωσής τους αποτελούν βόμβες κατά της δημόσιας υγείας και ειδικότερα στην συγκεκριμένη περίοδο με το πρόβλημα του κορονοϊού η κατάσταση μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι επιτακτική ανάγκη να προμηθευτεί ένα απορριμματοφόρο αυτοκίνητο και 235 κάδους για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες στους χώρους αυτούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε, ο κ. Μυλωνάς, και με επιστολή του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Νομού Αχαΐας. Στην οποία αναφέρει «Οι πληθυσμιακές αυτές ομάδες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διαβιώνουν σε αρκετές περιπτώσεις υπό κάκιστες συνθήκες και αποτελούν για την κοινωνία μας υγειονομική βόμβα. Πέραν τούτων από μερίδα αυτών των ανθρώπων παρουσιάζονται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς καθώς και μη συμμόρφωση στα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Ο Δήμαρχος, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή των τσιγγάνικων στην Κ. Αχαΐα, με τον κόσμο να μην υπακούει στον κατ’ οίκον περιορισμό βάζοντας σε κίνδυνο την περιοχή και έπειτα από επικοινωνία του με την αστυνομική διεύθυνση του δήμου μας, ζητά μόνιμη ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Κάτω Αχαΐα αλλά και την αποτελεσματική αστυνόμευση της περιοχής του Δήμου μας με συνεχείς οργανωμένες και αποτελεσματικές επεμβάσεις στις εν λόγω περιοχές για την επιβολή της τάξης, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους, την προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβολή των μέτρων μη διασποράς του κορονοϊού.

Για την Δημοτική Αρχή η δημόσια υγεία είναι το σπουδαιότερο αγαθό και θα κινηθεί όπως κρίνεται αναγκαίο για να την διαφυλάξει!

 

ΑΧΑΪΑ: Αστυνομία και Πολιτική Προστασία στους δρόμους της Αχαγιάς – Για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας

Ο δήμαρχος Δ. Α Σπύρος Μυλωνάς μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4