ΑΧΑΪΑ: Κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ Αιγιάλειας, προς νεολαίους απογόνους των μαχητών του ΕΛ.Α.Σ και το Δ.Σ.Ε

Αγαπητοί νεολαίοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Σήμερα, όπως όλοι λένε είμαστε και πάλι σε «πόλεμο». Όχι μόνο με τον κορονοίο αλλά και με το δικό μας «εχθρό» : την αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό που άφησε ανοχύρωτο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αξιοποιεί την κρίση σαν αφορμή για να χτυπήσει τα μισθολογικά, εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, να ξεκληριστούν ακόμα περισσότεροι βιοπαλαιστές της πόλης και του χωριού ώστε να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Όπως εμείς, έτσι και η αστική τάξη της χώρας μας ξέρει πολύ καλά ότι η πραγματική αιτία της διαφαινόμενης οικονομικής κρίσης που θα προκύψει την «επόμενη μέρα», αφορά τον ίδιο το τρόπο παραγωγής που έχει σκοπό το κέρδος. Θα είναι σαν την οικονομική κρίση που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, και γι΄αυτό παίρνει τα μέτρα της. Θέλει να πείσει το λαό μας ότι η αιτία της κρίσης είναι η πανδημία, που βεβαίως επιταχύνει αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν την προκαλεί. Ισχυρίζεται ότι τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων είναι αναγκαία για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Θέλει να κρύψει από την εργατική τάξη ότι υπάρχει ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας που λέγεται ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, χωρίς κρίσεις, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά, με κεντρικό σχεδιασμό όχι μόνο για την περιφρούρηση της υγείας του λαού αλλά και για την ικανοποίηση του συνόλου των αναγκών του. Δεν θα της περάσει.
Σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός μας έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη πείρα. Θα αγωνιστούν ποιο δυναμικά απέναντι στην αστική τάξη και τα κομματά της, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο. Σε αυτό τον αγώνα οι αγωνιστές, απόγονοι των μεγάλων αγώνων του λαού μας, πρέπει να είναι μπροστάρηδες και στις κινητοποιήσεις και στο μπόλιασμα του κινήματος με την προοπτική του. Στη σημερινή φάση, της αναγκαίας απομόνωσης, δίνουμε τη «μάχη» της ενημέρωσης με την αλήθεια που μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει. Αξιοποιούμε το internet και το τηλέφωνο που πρέπει να χρησιμοποιούμε καθημερινά για να προωθήσουμε στο λαό και τη νεολαία τα κείμενα, video κ.λ.π. από το Ριζοσπάστη και το πόρταλ 902.gr Έτσι πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας που είναι ενημερωμένες με τις θέσεις του ΚΚΕ. Θα είναι μεγάλη παρακαταθήκη για την επόμενη φάση του ταξικού πολέμου που το κόμμα δίνει 100 χρόνια, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες με τον ταξικό εχθρό. Σε αυτό το «πόλεμο» πρέπει όλοι μας να είμαστε «ετοιμοπόλεμοι» ακόμα και μέσα από το σπίτι μας, να μη χαλαρώνουμε, να είμαστε σε άμεση επαφή με το «λόχο» μας, το σωματείο μας το συλλογό μας. Να ενημερωνόμαστε καθημερινά από το Ριζοσπάστη και το πόρταλ 902.gr, να διαβάζουμε βιβλία της Σύγχρονης Εποχής, να βλέπουμε ντοκιμαντέρ, έργα κ.λ.π. ώστε να μαθαίνουμε την αλήθεια, να εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγονών μας του ΕΛ.Α.Σ. και του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.
Να «λογαριαστούμε τώρα» με την αστική τάξη αλλά και τον οπορτουνισμό που κάνει πλάτες, για άλλη μια φορά, στην αστική τάξη για να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, στη διαχείρισης της κρίσης. Θέλει να προλάβει άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης, να μην αφυπνιστεί ο λαός μας και παραμερίσει τις εκλύσεις για «εθνική ομοψυχία» και «συναίνεση», και αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χεριά του , το μέλλον των παιδιών του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ε.Α.-Δ.Σ.Ε. Παράρτημα της ανταρτομάνας Αιγιάλειας καλεί τους νεολαίους απογόνους των αγωνιστών της ηρωικής δεκαετίας του 40-49 να πάρουν στα χέρια τους το κινητό τους και τον υπολογιστή τους, τα σύγχρονα «χωνιά του ΕΑΜ», αυτή τη φορά μέσα από το σπίτι τους, να δυναμώσει η φωνή του λαού μας, η φωνή της αντίστασης σήμερα, της αντεπίθεσης αύριο.
Γιατί και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή.
Τη δυναμώνουμε. Μένουμε δυνατοί.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αίγιο