(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: «Βόμβα» για τον κορονοϊό οι Τσιγγάνοι της Αχαγιάς – Φόβοι του δήμου – «Αν φύγει από εκεί θα πάει παντού»!

Χαμός από κόσμο χθες στην περιοχή των τσιγγάνων στην Κάτω Αχαϊα! Παρά τις απαγορεύσεις , όπως φαίνεται και στο βίντεο, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί τσιγγάνοι αδιαφορώντας για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού συγκεντρώθηκαν στη συνοικία… σαν να μην τρέχει τίποτα!

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων ζήτησαν από την αστυνομία να επιβάλλει μέτρα και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία!

 

«Πονοκέφαλο» προκαλεί  στις Αρχές της Δυτικής Αχαΐας, η κατάσταση στον οικισμό των Τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και των Ρομά σε Σαγέικα και ποταμό Πείρο από την άλλη, αφού η ενημέρωση για τον κορονοϊό  δεν φαίνεται να απέδωσε, σε σχέση με την επιδημία του κορονοϊού, ενώ και οι συμβουλές υγειονομικών από το Κέντρο Υγείας, ελάχιστα ευαισθητοποίησαν τις ομάδες αυτές του τοπικού πληθυσμού.
Με απόφαση που πάρθηκε, η Αστυνομία ανέλαβε, καταρχήν, αποτελεσματικό ρόλο προσαρμογής τους στην επικίνδυνη πραγματικότητα, ενώ πριν το «κακό» διασκορπιστεί, αγοράστηκαν 4.000 σαπούνια και 1.200 δίλιτρα χλωρίνης, τα οποία θα μοιραστούν στους παραπάνω (κυρίως στους Ρομά), με την προσδοκία η απαράδεκτη σήμερα κατάσταση υγιεινής τους να βελτιωθεί.
«Είναι μια μόνιμη δύσκολη κατάσταση, που όλοι έχουμε ευθύνες, αλλά τώρα, με τις συνθήκες του κορονοϊού, καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο υγιεινής αυτών των ομάδων, αφού είναι υπόθεση όλων μας. Φοβούμαστε πως αν φύγει ο κορονοϊός από εκεί, θα φύγει και θα πάει παντού. Κι αυτό είναι το μεγάλο μας άγχος» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Ο δήμος έχει ζητήσει μέχρι και απορριμματοφόρο, από το υπουργείο Εσωτερικών, για να καλυφθούν αυτές οι περιοχές κι έτσι να παίρνονται οι ακαθαρσίες καθημερινά, ενώ μόλις χθες χρηματοδοτήθηκε με 40.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για προμήθειες υλικού καθώς και υπηρεσιών συναφών, σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.