ΠΑΤΡΑ: Κηδεύεται, σήμερα, ο Αντώνης Παπαδόπουλος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Με συγκινητικό της μήνυμα η Ενωση Ελλήνων Σκηνοθετών αποχαιρέτησε έναν Πατρινό, τον Αντώνη Παπαδόπουλο, καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας.
Ο εκλιπών είχε κάνει κινηματογραφικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου. Ηταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Στο μήνυμά της, η Ενωση αναφέρει:
«Ξεκίνησες τη δεκαετία του 80, σαν νέος και εσύ κινηματογραφιστής με επώνυμες δημιουργίες και καλλιτεχνικά όνειρα και στη συνέχεια τάχτηκες με όλη σου την ενέργεια στην στήριξη των νέων σκηνοθετών, ένας ουσιαστικός συμπαραστάτης τους με την ευθύνη σου ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας. Εκεί παρουσίαζες όλες τις δημιουργικές τάσεις των νέων αυτών κινηματογραφιστών για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους. Εκεί ονειρεύονταν, εκεί ερωτεύονταν, εκεί σχεδίαζαν το μέλλον τους.

Μιλούσες απλά στους νέους, με αγάπη και τους δίδασκες ότι για να γίνεις καλλιτέχνης πρέπει να ζεις σαν καλλιτέχνης, να γίνεις ο ίδιος έργο τέχνης, πράγμα που τήρησες και διατήρησες μέχρι το τέλος χωρίς να φοβάσαι κανένα τίμημα.

Ολα αυτά τα χρόνια πίστεψες απόλυτα σε αυτό τον στόχο και παρά τις συχνά αντίξοες συνθήκες -ενάντια στο όραμα σου- κέρδισες με επιμονή το στοίχημα του πρωταγωνιστικού ρόλου του Φεστιβάλ Δράμας. Εκανες μια πόλη της περιφέρειας, τη Δράμα, σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Παρέλαβες ένα μικρό ελληνικό Φεστιβάλ και το έκανες παγκόσμιο θεσμό.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής σου παρουσίας ήσουν πάντα παρών στις διεκδικήσεις των συναδέλφων σου και στήριξες την Ελληνική Κινηματογραφία και τους αγώνες των σκηνοθετών μέσα από όλες τις θέσεις ευθύνης που κλήθηκες συχνά να διαχειριστείς.

Η προσωπικότητά σου και η αγάπη σου για τους νέους και όλους εμάς θα παραμείνουν μέγιστο παράδειγμα για τους παλαιούς και τους νεότερους φίλους σου και θα μας οδηγούν πάντα».

Η κηδεία του Αντώνη Παπαδόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα 30 Μαρτίου, στις 12:30, στο Κοιμητήριο Παπάγου.