Στον πάγο η Πατρών-Πύργου

Στην διάλυση τεσσάρων συμβάσεων (ισάριθμων εργολαβιών) του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου πάτρα-πύργος προχώρησε το υπουργείο υποδομών.

Οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τις 27/3/2020.

Όπως είναι γνωστό το έργο είχε απενταχθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013. Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ενταχθεί και προκηρύχθηκαν 8 εργολαβίες την άνοιξη του 2019 ξεκίνησε το έργο επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς διόδια.

Με τις εκλογές 7 Ιουλίου του 2019 ο υπουργός υποδομών κ Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει το έργο και θα το δώσει στην Ολυμπία οδό (το είχε απεντάξει) με μεγαλύτερο κόστος και με διόδια.

Παρά τις διαμαρτυρίες των δημάρχων ,φορέων Αχαΐας Ηλείας Μεσσηνίας Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται τη γενικότερη κατάσταση σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο -λόγω κορωνοιού- και προετοιμάζει το “φαγοπότι” των ημετέρων  την επόμενη ημέρα χωρίς μάλιστα να έχει λάβει απάντηση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η περιοχή μας και όχι μόνο έχει θρηνήσει εκατοντάδες νεκρούς τραυματίες με τα συνεχή ατυχήματα.

Η στροφή της κοινής γνώμης καθημερινά στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σημαίνει, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν “εργάζεται” για την επόμενη μέρα για το μέλλον των εκλεκτών της. Καλούμαι το Δήμαρχο Πατρέων κ.Πελετίδη να μην παρακολουθεί το θέμα ως παρατηρητής αλλά άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με τους άλλους δημάρχους και φορείς για τη συνέχιση του έργου έχοντας ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση και συνέχιση του έργου χωρίς διόδια και πρόσθετες επιβαρύνσεις. Οι καιροί ου μενετοί.

Γιώργος  Ρώρος