Γεωργιάδης: Για Μάιο η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό-Ο πιο κρίσιμος μήνας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται φέτος το Πάσχα να υπάρξει μαζική έξοδος εκδρομέων καθώς ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την πορεία της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό στη χώρα.

Μιλώντας στον ANT1 ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πωςαν όλα πάνε καλά τον Μάιο ενδεχομένως θα μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε ο υπουργός είναι πολύ σημαντικό ότι ο Έλληνας βγάζει το καλό του πρόσωπο σε μια τόση δύσκολη συγκυρία. «Το Σάββατο είχα πάει σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές για να δω την κατάσταση και παρότι είχε πολύ κόσμο, οι πολίτες κρατούσαν τις αποστάσεις και έκαναν τα ψώνια τους με απόλυτη τάξη» είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε μάλιστα ότι παρότι έχει δεχθεί εισηγήσεις για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όλοι αυτοί που ψωνίζουν εκεί θα πάνε στα σούπερ μάρκετ και θα υπάρξει συνωστισμός.

Για την απόφαση να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ελήφθη αφενός γιατί τη μοναδική Κυριακή που άνοιξαν δεν υπήρχε προσέλευση πελατών και αφετέρου γατί έπρεπε να ληφθούν υπόψιν και οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά.