Δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού σε δομή αστέγων-Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους

Θετικό κρούσμα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε σε δομή που φιλοξενεί άπορους, άστεγους και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα. Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μίλησε στο κανάλι του Mega και ανέφερε ότι ένας φιλοξενούμενος στη δομή διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού και συγκεκριμένα με 37,7 πυρετό.

Αμέσως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στη δομή, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάρει δείγματα από όλους τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους, περίπου 150 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δύο από τα τεστ που διενεργήθηκαν βγήκαν θετικά sτον κορωνοϊό. «Είχαμε μόνο δύο. Και το λέω μόνο δύο γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», εξήγησε ο κ. Μαρωνίτης διευκρινίζοντας ότι εδώ και 15 μέρες εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα. Επισήμανε, επίσης ότι αυτό που διευκόλυνε την κατάσταση ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας «γιατί το μεγάλο πρόβλημά μας είναι να κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα», αλλά και η παρουσία της αστυνομίας που περιπολεί στο κτίριο. Στη δομή με τα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κ. Μαρωνίτη φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κρίσιμη η παραμονή τους εκεί.