Οι λογιστές δεν έχουν ανάγκη έξτρα κατάρτισης!

Ακολουθεί δήλωση του προέδρου του 10ου Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παππά:
“Τις τελευταίες ημέρες ο καταιγισμός των κανόνων και των οδηγιών είναι μεγάλος και δεν υπάρχει ένα πλαίσιο επεξηγήσεων το οποίο να εξειδικεύει και να επιλύει τις επιμέρους περιπτώσεις.
Οι λογιστές/οικονομολόγοι καλούνται, στον ήδη επιβαρυμένο φόρτο εργασίας τους, να προσθέσουν ακόμα περισσότερη δουλειά υλοποιώντας τα μέτρα της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις κ τους εργαζομένους.
Σε μια χρονική περίοδο όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, οι λογιστές/οικονομολόγοι θα πρέπει μέχρι 31/03 να έχουν αποστείλει τις δηλώσεις ΦΠΑ….
Ερώτηση: πως θα γίνει αυτό όταν οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν; πως θα πάρουν τα παραστατικά προς καταχώρηση οι λογιστές;δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τα έγγραφα;
Επιπλέον, όταν η εργασία των λογιστών/οικονομολόγων συσχετίζεται άρρηκτα με τις επιχειρήσεις κ τα φυσικά πρόσωπα, πως θα πληρωθούν για την εργασία τους; από τη ρευστότητα ποιας επιχείρησης τη στιγμή που οι απώλειες είναι σημαντικές;
Για τους ανωτέρω λόγους, θα πρέπει η κυβέρνηση:
1. Να δώσει άμεσα την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε ρευστότητα, απευθείας με μετρητά, χωρίς να εξαναγκάζει τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης, τα οποία θα επιβαρύνουν με 100 ώρες επιπλέον φόρτου εργασίας, την ήδη φορτωμένη εργασία τους.
Πολύ καλή η εκπαίδευση μεν, για καιρούς ομαλούς δε.
2. Με δεδομένο ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι επιχειρήσεις που εχουν αναστείλει τη λειτουργία τους κ δεν μπορούν να παραδώσουν στοιχεία προς καταχώρηση στους λογιστές, να παραταθεί η υποβολή δήλωσης ΦΠΑ της 31/03/2020 μέχρι την 30/04/2020, ώστε να καταχωρηθούν όλα κ ορθά τα παραστατικά.”