Γ.Μαντζουράνης; Εκατό κλήσεις ημερησίως ανά γιατρό

«Οι τοπικές μονάδες υγείας αποδεικνύουν σήμερα τη χρησιμότητά τους. Βέβαια πάντα ήταν χρήσιμες, απλά τώρα φαίνεται προς τον κόσμο και προς το κράτος. Γιατί αυτές οι δομές με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, κρατούν τον κόσμο μακριά από τα νοσοκομεία. Αν δεν υπήρχαν οι τοπικές μονάδες υγείας, τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία, αλλά βεβαίως και οι ιδιώτες γιατροί, αυτή τη στιγμή το σύστημα θα είχε καταρρεύσει, αφού μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός οικογενειακός γιατρός και διευθυντής του κέντρου υγείας νοτίου τομέα της Πάτρας, Γιώργος Μαντζουράνης και προσθέτει:
«Βιώνουμε την αγωνία του κόσμου για το παραμικρό το οποίο μπορεί να έχει και προσπαθούμε να τον ηρεμήσουμε, να του δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές, να τον πείσουμε να μείνει σπίτι και μόνο αν αλλάξει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μας. Αυτή η αγωνία του κόσμου φαίνεται από το γεγονός ότι ο κάθε γιατρός απαντά σε τουλάχιστον 100 τηλέφωνα την ημέρα. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο για το παραμικρό, γιατί φοβάται. Παίρνει τηλέφωνο και περιγράφει τα συμπτώματα που έχει φοβούμενος ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό»
Επίσης, ο κ. Μαντζουράνης εκτιμά ότι «κινηθήκαμε καλά με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και μάλιστα πολύ πιο νωρίς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η τήρηση αυτών των μέτρων, αποτελεί ένα μεγάλο κατόρθωμα του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν ήταν επαρκώς εκπαιδευμένος σε θέματα πρόληψης.»
Τέλος αναφερόμενος στο υγειονομικό προσωπικό υποστηρίζει ότι «υπάρχει μία έλλειψη υλικού προστασίας και εξοπλισμού, για αυτό και φροντίζουμε, όσο είναι δυνατό, να πάρουμε με δικά μας χρήματα ατομικά μέτρα προστασίας, όπως στολές και μάσκες».