(Βίντεο)-Κορονοϊός : Μειωμένη η κίνηση στις λαϊκές αγορές της Αθήνας-Μόνο το 10% είναι παραγωγοί

Μειωμένη παρατηρείται η κίνηση του κόσμου στις λαϊκές αγορές, όπως μειωμένη είναι και η δραστηριότητα των παραγωγών, που δεν είναι σε θέση να πουλήσουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές λόγω της εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στις λαϊκές της Αθήνας, μόνο το 10% είναι παραγωγοί, ενώ το υπόλοιπο 90% είναι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 23 Μαρτίου εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι 5 μέτρα ενώ βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί έχουν μειωθεί κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί.

Επίσης έως τι 25 Απριλίου ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

Τα προβλήματα των παραγώγων

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, για τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

«Έχει γίνει ένας αποκλεισμός των παραγωγών της επαρχίας και δουλεύουν μόνο οι παραγωγοί από την Αττική», υποστήριξε. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους παραγωγούς από την Κρήτη, οι οποίοι σε περίπτωση που επιστρέψουν στον τόπο τους για να παράξουν προϊόντα, δε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην Αθήνα για να τα πουλήσουν, καθώς λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσχο, έχει γίνει έκκληση προς τον υπουργό Άδωνι Γερωγιάδη, ώστε οι παραγωγοί από περιοχές εκτός Αττικής να μπορέσουν να έρθουν στην Αθήνα και να φιλοξενηθούν είτε σε φιλικά σπίτια είτε σε ξενοδοχεία.

«Το 90% των παραγωγών είναι αποκλεισμένοι», κατέληξε.