Παρατείνεται το τρέχον δικαστικό έτος, με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών

Την παράταση του τρέχοντος δικαστικού έτους το οποίο λήγει την 31 Ιουνίου 2020 αποφάσισαν οι συναρμόδιοι υπουργοί με κοινή απόφασή τους, ενώ παράλληλα προχωρούν άμεσα στην στήριξη 170.000 επιστημόνων, προερχομένων από τους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους που είναι δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι-λογιστές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

Η στήριξη των κλάδων αυτών θα υλοποιηθεί μέσω ενός ανοικτού προγράμματος, ύψους 180 εκ. ευρώ, «με επιταγή κατάρτισης (voucher) και με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, το εν λόγω πρόγραμμα «αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο» και το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται στα 600 ευρώ και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί, σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα απέναντι στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, υιοθετώντας γρήγορες και αποδοτικές ενεργητικές πολιτικές στήριξης, με στόχο όχι μόνο την οικονομική του στήριξη μέσα στην κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊος, αλλά και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του, με εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων, χρήσιμων για το επάγγελμα ή το λειτούργημά του, ανεξάρτητα από την ηλικία ή την επαγγελματική εμπειρία των εκπροσώπων του» και συνεχίζει: Παράλληλα, η Κυβέρνηση «εργάζεται για την ταχεία επάνοδο στην κανονικότητα λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους να ανακτήσουν τα εισοδήματά τους».