Μεταναστευτικό – Μητσοτάκης: Η μάχη στα σύνορα συνεχίζεται

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τη διάλυση του καταυλισμού που είχε δημιουργηθεί στην τουρκική πλευρά, στα σύνορα στον Έβρο, όπου βρίσκονταν πολλοί μετανάστες που προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενδεχομένως να κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά η μάχη αυτή, μην έχετε καμία αμφιβολία, συνεχίζεται».

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα σημαντικό κεκτημένο, τη δυνατότητα και την αποτελεσματικότητα να φυλάμε τα σύνορά μας, χερσαία και θαλάσσια» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πάντως, αν και όπως εκτίμησε, τις επόμενες ημέρες και ώρες, οι πιέσεις θα είναι μειωμένες, η μάχη θα συνεχιστεί. Γι’ αυτό η Ελλάδα έχει εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό «που να εξασφαλίζει ότι τα σύνορά μας να είναι απόλυτα προστατευμένα, ώστε να μην μπορεί κανείς να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, όπως κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν τον τελευταίο μήνα».

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.