Κορονοϊός: Ξεχάστε τις μαζικές εξόδους το Πάσχα – Σκέψεις για κλείσιμο των διοδίων

Όσοι κάνετε σκέψεις και σχέδια για έξοδο το Πάσχα σε χωριά και εξοχικά, καλύτερα θα ήταν να τα ξεχάσετε. Η απόφαση της κυβέρνησης κάθετη. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει και να «κλωτσήσει» όλη αυτή την μεγάλη προσπάθεια περιορισμού της νόσου του κορονοϊού – Ο covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα μας, με τα κρούσματα και, δυστυχώς, τους θανάτους να αυξάνονται.

Αυτό που φοβάται περισσότερο από όλα η κυβέρνηση είναι η δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι επειδή συγκρατήσαμε σε μεγάλο βαθμό την εκθετική αύξηση του ιού δεν τρέχει απολύτως τίποτα…

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…». Σε αυτή την αναφορά προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», κυβερνητικό στέλεχος που έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των μέτρων για την εξάπλωση του κοροναϊού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα που αποτελεί τη νέα μεγάλη «απειλή» στις προσπάθειες μείωσης της διασποράς του φονικού ιού.

Και είναι αλήθεια ότι αυτές είναι οι σκέψεις και οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Δεν πρόκειται να φύγει κανείς. Αν χρειαστεί θα κλείσουν διόδια, θα δέσουν τα πλοία στα λιμάνια και θα καθηλωθούν στα αεροδρόμια όλα τα αεροσκάφη.

Καμία μετακίνηση εκτός Αττικής την Μεγάλη Εβδομάδα
Ο μεγάλος φόβος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ είναι τυχόν προσπάθεια μαζικής απόδρασης των Αθηναίων και άλλων κατοίκων αστικών κέντρων προς την επαρχία για το Πάσχα που θα σημαίνει τεράστιο «ρήγμα» στην ασπίδα της πανδημίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι ο κίνδυνος αυτός μεγαλώνει γιατί είναι εκτός εργασίας εκατομμύρια πολίτες κι έχει δημιουργεί η ψευδαίσθηση ότι «δεν υπάρχει πλέον σημαντικός κίνδυνος από τον φονικό ιό στην χώρα μας».

Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει σκέψη και για περιορισμό των μετακινήσεων των ηλικιωμένων μέχρι τις 12 ή μία το μεσημέρι, αφού έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών μετακινείται άσκοπα.

Μετρήθηκαν μετακινήσεις, καθημερινά, σε πολλαπλές δηλώσεις, σε φαρμακεία, ιατρούς κλ.π., χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Και ενώ θεωρούνται η πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στην πανδημία του κοροναϊού, είναι αυτή που παρουσιάζει σε ένα σημαντικό τμήμα της «αναίτια κινητικότητα».