Κορονοϊός: «Δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση της πανδημίας στην Ελλάδα» αναφέρει ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Την εκτίμηση πως δεν έχουμε δει ακόμη την κορύφωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε ο Μάριος Λαζανάς.

Ο λοιμωξιολόγος, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα» της ΕΡΤ, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, αναφέροντας ότι πιστεύει πως δεν θα έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα μέχρι τον Μάιο. «Θα σας πω την προσωπική μου άποψη η οποία μπορεί να δεχθεί κριτικές. Δεν νομίζω ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει τελειώσει το θέμα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε δει την κορύφωση του προβλήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαζανάς αναφέρθηκε και στην χλωροκίνη, τονίζοντας ότι είναι ένα φάρμακο που έχει «γνωστές παρενέργειες», επισημαίνοντας πως χρησιμοποιείται πρωτίστως από αυτούς που παίρνουν το φάρμακο εδώ και χρόνια και «δευτερευόντως και επειγόντως» αυτοί που έχουν πρόβλημα με τον κορωνοιό.

Ο λοιμωξιολόγος σχολίασε πως προς το παρόν μόνο η Κίνα βοηθά με τους αναπνευστήρες και τα αντισηπτικά, καθώς όσες άλλες χώρες τα παράγουν, τα κρατούν για την δική τους χρήση. Επεσήμανε δε, τις επιπτώσεις που θα έχει στην κοινωνία της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, λέγοντας πως «καθυστέρησαν σημαντικά να πάρουν μέτρα κοιτάζοντας πρώτα το οικονομικό όφελος». Τέλος, τόνισε την ανάγκη που υπάρχει για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, αλλά αναγνώρισε πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, που ισχύουν σε όλα τα νοσοκομεία του κόσμου την δεδομένη στιγμή.