Τούτες τις δύσκολες ώρες η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους


Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους, τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες που με αυτοθυσία αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία μας. Οι καμπάνες θα σημάνουν από το χάραμα και θα διασκορπίσουν το μήνυμα όχι απλά ελπίδας αλλά βεβαιότητας ότι οι Έλληνες μπορούν να τα καταφέρουμε, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.

Λίγο πριν ολοκληρωθούν 200 χρόνια από τον ηρωικό αγώνα των προπατόρων μας, αντιμετωπίζουμε παγκόσμιες πανανθρώπινες προκλήσεις. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση, με εθνική ενότητα και ομοψυχία, πειθαρχία και σύνεση, αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλά κυρίως προς την Πατρίδα, να ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα των καιρών.

Τούτες τις δύσκολες ώρες η Πατρίδα μας χρειάζεται όλους. Τον καθένα από τον δικό του στίβο, από το δικό του μετερίζι. Χρειάζεται νέους ήρωες, επώνυμους και άγνωστους,

Ας πάρουμε στα χέρια μας το λογισμό και το όνειρο, το αμόνι και τη φωτιά, όπως λέει κι ο ποιητής και ας εργαστούμε για τη γλυκειά Πατρίδα. Χρειάζεται όμως πάθος και θέληση, που αποτελούν τα πιο ασφαλή εχέγγυα της ελπίδας. Και τα δύο ως λαός τα διαθέτουμε στο DNA μας.

Οι Έλληνες του 1821 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι. Ήθελαν να πάψει να υπάρχει δυστυχία.

Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου ας γεμίσει τις ψυχές μας.

Ας γίνει φάρος κι οδηγός μας.

Ανδρέας Μαζαράκης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ