(Βίντεο-Φωτο)-25η Μαρτίου – Συγκίνηση: «Η Ελλάδα πάντα έβγαινε πιο δυνατή» – Το μήνυμα πιλότου της ομάδας «Ζευς»

Μήνυμα προς τους Ελληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Ελληνίδες Ελληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές αλλά και πολλές δυσκολίες. Πάντα έβγαινε πιο δυνατή αυτό θα γίνει και τώρα. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πιλότος στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ομοψυχίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Λιτή τελετή στο Σύνταγμα

Με μία λιτή τελετή που είχε ελάχιστο κόσμο πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε η διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

epeteios-555.jpg
01
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνιINTIME NEWS

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατριώτη πραγματοποίησε στις 11 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

 

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και ΧίοΔιελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, θα γίνουν την ίδια ώρα πάνω από: – Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Άκτιο, Μεσολόγγι, – Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, – Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, Άραξο, – Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο. Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

maxitika_int2.jpg
01
Με «παρέλαση» αεροσκαφών η 25η ΜαρτίουINTIME NEWS

Ήχησαν οι καμπάνες σε όλη τη χώρα

Μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης, επ’ ευκαιρία και της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, δίνει την Τρίτη η Αρχιεπισκοπή, με τις καμπάνες όλων των ναών της Αθήνας να χτύπησαν χαρμόσυνα στις 11 το πρωί.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι καμπάνες θα ήχησαν χαρμόσυνα σε όλους τους ναούς και η Εκκλησία θα δηλώσει παρούσα και κοντά στο ποίμνιό της με στόχο την τόνωση του ηθικού του στις δύσκολες περιστάσεις που βιώνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με τις εκκλησίες κλειστές.