Τρομοκρατία- Σεπόλια: Αυτοί είναι έντεκα συλληφθέντες με το βαρύ οπλοστάσιο


Τα στοιχεία έντεκα κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για έντεκα άτομα, υπηκόους Τουρκίας, κουρδικής καταγωγής και συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στα Σεπόλια και τα Εξάρχεια την περασμένη Πέμπτη.

Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος με βασικό αυτό της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ειδικότερα, οι διώξεις αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, παραβίαση του νόμου περί όπλων, άσκηση βίας σε βάρος αστυνομικών υπαλλήλων και παράνομη οπλοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που απέστειλε στον Εισαγγελέα η Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι θεωρούνται μέλη της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C ενώ στην κατοχή τους, σε μονοκατοικία στα Σεπόλια, βρέθηκε μεταξύ άλλων και βαρύς οπλισμός.

ast1
OZEN (ον) Sinan Oktay του Atif και της Emine γεν. 22/12/1959 στην Τουρκία
ast2
ast3
ast4_2
ast5

 

ast6
ast7
KIZILKAYA (ον) Harika του Orhan και της Yeter , γεν. 22/02/1990 στην Τουρκία
ast8
ast9
ZAT (ον) Ismail του Mustafa και της Medine, γεν. 01/07/1953 στην Τουρκία
ast10_2
KAYA (ον) Hasan του Mustafa και της Zeynep γεν. 20/07/1977 στην Τουρκία
ast11
DEMIR (ον) Halil του Αli και της Hatun, γεν. 07/11/1977 στην Τουρκία
ast12
ast13
GOKΟGLOU (ον) Ali – Erkan του Husseyin και της Yukser , γεν. 30/11/1968 στην Τουρκία,
ast14
SECER (ον) Hazal του Mahmut και της Gulkiz, γεν. 15/05/1997 στην Τουρκία
ast15
SAYAR (ον) Anil του Bekir και της Leyla, γεν. 18/11/1991 στην Ολλανδία
ast16
ΑGARMIS (ον) Burak του Atanur και της Fadime, γεν. 17/06/1994 στην Ολλανδία
ast17
CAM (ον) Sinan του Murat και της Yeter, γεν. 27/02/1996 στην Τουρκία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι έντεκα αλλοδαποί συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη και κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, σε παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου “RPG” με μεταλλικό τρίποδο,
  • αντιαρματικό, μίας χρήσης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου “Kalashnikov” με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
  • (2) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
  • (4) πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
  • πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
  • (12) μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
  • μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

 

trom1
trom2
trom3
trom4
trom5

Το τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Τι βρέθηκε στο διαμέρισμα των Εξαρχείων

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2 ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol, για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

trom6
trom7
trom9
opla1__3_
opla1__4_
opla1__5_
opla1__6_
opla1__1_
opla
opla5
opla4