Κορωνοϊός -Ιταλία: Έκκληση στους πολίτες να μην έχουν ψευδαισθήσεις για τη μείωση των κρουσμάτων

Οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας κάλεσαν σήμερα τους πολίτες της χώρας “να μην έχουν ψευδαισθήσεις” όσον αφορά τη χθεσινή μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα και τους ζήτησαν να σεβαστούν περισσότερο από ποτέ τους κανόνες ασφαλείας.

“Δεν θα πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις έπειτα από μια μικρή μείωση”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας Σίλβιο Μπρουσαφέρο στον ραδιοσταθμό Radio2 του Rai.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό που δόθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ στη δημοσιότητα, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν σε 4.789, έναντι 6.557 το Σάββατο. Η Ιταλία κατέγραψε εξάλλου 601 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο, αριθμός ο οποίος επίσης μειώθηκε, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη χώρα να ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 6.077.
“Οφείλουμε να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα δεδομένα, να τα αναλύσουμε επιδημιολογικά. Θα πρέπει επίσης να περιμένουμε μερικές μέρες για να κατανοήσουμε ποια είναι η τάση, ζούμε μια πολύ σημαντική εβδομάδα”, εξήγησε ο Μπρουσαφέρο και κάλεσε τους συμπατριώτες του να σεβαστούν τους κανόνες ασφαλείας για να αποτραπεί περαιτέρω μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

“Να συνεχίσουμε όλοι τις καλές συμπεριφορές. Μια κακή συμπεριφορά σήμερα θα έχει συνέπειες τις δύο προσεχείς εβδομάδες”, προειδοποίησε. “Το πόσο αυστηροί θα είμαστε στον σεβασμό των κανόνων θα επηρεάσει σίγουρα το πως θα εξελιχθούν οι καμπύλες (μετάδοσης) σε όλες τις περιοχές”, υπογράμμισε.

Οι Ιταλοί έχουν αποδεχθεί τα περιοριστικά μέτρα
Η μεγάλη πλειονότητα των Ιταλών δείχνει σήμερα να έχει αποδεχθεί και να σέβεται τα περιοριστικά μέτρα, όπως φαίνεται από τους εγκαταλελειμένους δρόμους των κύριων μητροπόλεων της χώρας από το Μιλάνο ως την Φλωρεντία και τη Νάπολη, όπως και στην πρωτεύουσα, τη Ρώμη, με την εικόνα τους να διαφέρει πολύ από αυτήν που υπήρχε πριν από δύο εβδομάδες με τον συνωστισμό στις παραλίες ή τα πάρκα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο από την La Repubblica, το 94% των ερωτηθέντων κρίνει “θετικά” ακόμη και “πολύ θετικά” τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, από το κλείσιμο των σχολείων ως την διακοπή των εμπορικών δραστηριοτήτων και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των ανθρώπων.