ΑΧΑΪΑ: Επιτακτική η ανάγκη 24ωρης φύλαξης καταστημάτων στην Αιγιάλεια – Συνεργασία με την ηγεσία της Αστυνομίας Αχαΐας

ην εικοσιτετράωρη φύλαξη των περιουσιών μας ζητάει ο Εμπορικός από τους αρμόδιους φορείς!
Μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας και την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος κ.Α. Μαρτζάκλη και τον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας κ. Γ. Μιχαλόπουλο.
Ήταν μια πρώτη αλλά ουσιαστική συνάντηση, όπως διαφάνηκε από το εγκάρδιο κλίμα, μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν , στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου με την Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ στην Αχαία ! Όπως ήταν αναμενόμενο, τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε μόνο από ένα άτομο, καθώς, μετά από απόφαση της Διοικούσας επιτροπής, αποφασίστηκε να παραβρεθεί μόνο ο Πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος που παρέδωσε και ιδιοχείρως τα υπομνήματα με τα οποία ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας ζητάει επί εικοσιτετραώρου βάσεως την αστυνομική φύλαξη στα εμπορικά καταστήματα της Αιγιάλειας για την αποφυγή περιστατικών κλοπών, φθοράς περιουσίας και βανδαλισμών ειδικά τώρα που τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Καθώς πρωταρχικός στόχος εκτός του να επιστρέψουν όλοι υγιείς στις εργασίες τους, είναι να τις βρουν όπως τις άφησαν! Είναι επιβεβλημένο αυτή την κρίσιμη στιγμή να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των Εμπόρων και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η συζήτηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις ένθεν και ένθεν!
Τόσο ο κος Μαρτζάκλης όσο και ο κος Μιχαλόπουλος ήσαν ενήμεροι για τα προβλήματα της περιοχής από το υπόμνημα που τους είχε αποσταλεί μέσω e-mail από τον Εμπορικό Σύλλογο και έδωσαν τα χέρια (αγκώνες) με τον κ. Παπαδόπουλο, δεσμευόμενοι για κοινούς αγώνες, με γνώμονα την προστασία τόσο της ζωής όσο και της περιουσίας των Εμπόρων αλλά και γενικότερα των κατοίκων της Αιγιάλειας. Η ατζέντα περιείχε και άλλα θέματα τα οποία συζητήθηκαν επιγραμματικά όπως λαϊκή, ρομά παραβατικότητα κλπ και για τα οποία ανανεώθηκε το ραντεβού για το προσεχές διάστημα, όπου θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, με όλο το Προεδρείο, καλός εχόντων των πραγμάτων.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας:
Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σταθούμε στο πλευρό των Εμπόρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους μας! Ενοχλούμε, υπενθυμίζουμε, παρεμβαίνουμε, διεκδικούμε, χτυπάμε πόρτες!
Σκοπός μας είναι εκπροσωπώντας τον Μεγαλύτερο και Ιστορικότερο συνδικαλιστικό όργανο της Αιγιάλειας και ΟΛΕΣ τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της περιοχής να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την τοπική αγορά και οικονομία ακόμα και αυτή τη δύσκολη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων μας παραμένει κλειστό!!
Το μήνυμα και η υπόσχεση που εξέλαβα από τους αξιότιμους κ.κ Διοικητές ήταν ότι θα δούμε μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο για την Αιγιάλεια μας, ειδικά στο κομμάτι της ασφάλειας και της αστυνόμευσης!! Ελπίζουμε μέσα από αυτή τη δοκιμασία να βγούμε νικητές με τις μικρότερες απώλειες για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις μας και να πετύχουμε πράματα για τον τόπο μας!!