ΑΧΑΪΑ: Κηδεύεται σήμερα ο ιατρός Σωτήρης Κυρίκος – Διευθυντής της Καρδιολογικής του Νοσοκομείου Αιγίου

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία της Αιγιάλειας από τον χαμό του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου) Σωτήρη Κυρίκου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα στις 3μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο πρώτο Νεκροταφείο Πατρών, σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες του ΕΟΔΥ.

Η οικογένειά του, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Δεδομένης της κατάστασης, θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ μέρους της οικογένειας μας για τα εξής: 1) Στον χώρο εντός της εκκλησίας η ακολουθία θα τελεστεί αυστηρά σε στενό οικογενειακό κύκλο. 2) Στον χώρο εκτός και πέριξ της εκκλησίας, όσοι θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής παρακαλούνται να το κάνουν τηρώντας τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων όπως αυτοί έχουν συσταθεί από τον ΕΟΔΥ. Εκτός από οικογενειάρχης, ο πατέρας μου υπήρξε πιστός υπηρέτης της ιατρικής επιστήμης. Επομένως, δεν είναι δυνατόν ο επίλογος της ζωής του να καταστεί αφορμή να προκληθούν σοβαρά θέματα υγείας σε άλλους εν μέσω πανδημίας. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την στήριξη που μας έχετε ήδη δείξει. Τώρα ας τον κάνουμε περήφανο. Γιώργος, Μαρία, Δημήτρης».

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου εξεδόθη ανακοίνωση που αναφέρει: «Ο Ιατρικός κόσμος του Αιγίου, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά σήμερα τον Σωτήρη Κυρίκο. Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Αιγίου από το 2014, υπηρέτησε το Γ.Ν. Αιγίου επί 13 συναπτά έτη ως καρδιολόγος, αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε την θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο Στρεφίου, ειδικεύτηκε αρχικά στο Γ.Ν. Αιγίου κι εν συνεχεία στο Γ.Ν. Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, ενώ διετέλεσε επιμελητής καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο ΓΝ Μεσολογγίου κι εν συνεχεία στο ΓΝ Αιγίου.

Οι γιατροί του Αιγίου, σε αποχαιρετούν, αγαπητέ Σωτήρη, παρότι λόγω των έκτακτων περιστάσεων δεν μπορούν να σε αποχαιρετίσουν από κοντά… Η τοπική κοινωνία του Αιγίου σε αποχαιρετά, και σε τιμά, για όλα αυτά που πρόσφερες τόσα χρόνια! Καλό Παράδεισο!!!».

 

Συλληπητήρια Πελετίδη 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του συναδέλφου και φίλου, διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, Σωτήρη Κυρίκου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.